El Saló Internacional del Caravaning tanca l’edició més exitosa dels últims anys

El Saló Internacional del Caravaning, que tanca avui les seves portes, ha confirmat en la seva 32ena edició la seva condició d’esdeveniment de referència i dinamitzador del sector. I és que, segons els propis expositors, el certamen ha registrat un augment de les vendes del 35% en relació a l’última edició, celebrada l’any 2014. D’aquesta forma, el saló ha contribuït de manera destacada a la recuperació que el sector està experimentant enguany. El president del certamen, Ramón Nuez, ha afirmat que “l’edició de 2016 ha marcat un abans i un després tant per al saló com per al sector” i ha assegurat que “l’edició d’aquest any ha estat la més exitosa des de 2007”.

El Saló Internacional del Caravaning consolida la seva posició com a esdeveniment líder espanyol i com a un dels més importants d’Europa. “Amb 24.000 metres quadrats de superfície d’exposició i l’oferta més gran que es pot reunir en aquests moments a Espanya, el Saló Internacional del Caravaning se situa entre els millors d’Europa”, ha dit Nuez.
Per la seva banda, el director del saló, Josep Antoni Llopart, ha volgut expressar el seu “agraïment a totes les persones, associacions, institucions i empreses que han col·laborat en l’èxit d’aquesta edició”. Llopart ha comentat que “després d’uns anys molt difícils, podem dir que el sector està vivint un bon moment”. En aquest sentit, el director del saló ha assegurat que la 32ena edició del Saló Internacional del Caravaning “ha congregat nombrós públic amb molt elevada intenció de comprar i ha tornat a demostrar que és la principal eina de promoció del sector”.
I és que, a més de les vendes que s’han concretat durant el saló, s’hi ha iniciat moltes operacions comercials que es concretaran al llarg de les properes setmanes, la qual cosa fa que alguns expositors considerin que, al certamen, s’hagin dut a terme el 45% de les vendes previstes per a tot l’any. El públic assistent, eminentment familiar, s’ha decantat per l’adquisició de models de la gamma mitjana, especialment autocaravanes perfilades, els preus dels quals han oscil·lat entre els 45.000 euros i els 70.000 euros. No obstant això, al Saló Internacional del Caravaning de Fira de Barcelona, també s’hi han adquirit vehicles Premium amb d’entre 100.000 euros i 180.000 euros.

Juntament amb la seva condició de gran concessionari de caravanes i autocaravanes, el saló s’ha revelat com a un gran esdeveniment familiar. La zona Gastrovaning, amb parades de street food tematitzades en caravanes ‘vintage’; l’espai Caravaning Kids, per als més petits de la casa, i l’intercanvi d’experiències entre practicants d’aquest estil de vida a l’àrea Travelvaning han atret a moltes famílies. A més, un total de 117 autocaravanes procedents de tot Espanya han utilitzat el pàrquing habilitat amb tots els serveis per aquest tipus de vehicles obert durant tots els dies de saló.

L’organització calcula que més de 52.000 persones han visitat l’edició de 2016. La pròxima edició del Saló Internacional del Caravaning tindrà llic a l’octubre de 2018.

Barcelona, 23 d’octubre de 2016