El Saló del Manga de Barcelona, la cita per als amants del còmic japonès

Del 31 d’octubre al 3 de novembre de 2013 la cultura del manga i l’anime japonès ocuparan els 35.000 metres dels palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Enguany, l’esdeveniment dedica una especial atenció a la temàtica dels esports en aquest gènere amb l’exposició “Manga en joc” i retrà homenatge als autors espanyols que s’han inspirat en les produccions japoneses dels 80 per crear les seves obres. En la passada edició, el saló va batre el record d’assistència amb 112.000 visitants.
També destaca l’exposició Dragon Ball Exhibition dedicada a la popular sèrie Bola de Drac d’Akira Toriyama que va obrir les portes del fenomen manga al nostre país. L’exposició recordarà la història dels personatges i mostrarà material inèdit.
L’esdeveniment dedicarà a més una zona gastronòmica dedicada a la cuina japonesa en la qual hi participaran cinc cuiners amb estrella Michelin: Carme Ruscalleda, Ricardo Sanz, Hideki Matsuhisa, Albert Raurich i Jordi Esteve. També hi haurà una zona de Karaoke i exhibicions de balls populars asiàtics. Les sessions de projeccions d’anime tindran lloc en els Arenas Multicines, situats en el centre comercial de Plaça Espanya.
Barcelona, 28 d’octubre de 2013