El Saló de l’Automòbil de Barcelona 2013, plataforma de la indústria de l’automoció a Espanya

El Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona celebrarà del 9 al 19 de maig pròxims la seva 37a edició al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. El certamen consolidarà el seu paper com a principal punt de reunió i plataforma de suport, divulgació i exposició de la indústria de l’automoció a Espanya. Així mateix, coincidirà en dates amb el Gran Premi de Fórmula 1 que se celebra al Circuit de Catalunya i amb els X-Games, convertint un any més a la ciutat de Barcelona en la capital mundial del motor durant una setmana.

El Saló sempre ha apostat per evolucionar en sintonia amb el sector i per això vol convertir-se en la seva principal plataforma de projecció internacional i dels seus productes. La indústria de l’automòbil ha anunciat inversions a Espanya superiors als 2.500 milions d’euros en un entorn complicat, demostrant que pot ser un catalitzador del canvi que necessita l’economia del país. L’aposta de l’automòbil per Espanya és clara i la de Fira de Barcelona pel seu principal sector industrial també.

Una vintena de marques ja han mostrat la seva voluntat de participar al certamen, entre elles Audi, Bentley, Dacia, Ferrari, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Kia, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes Benz, Nissan, Renault, Seat, Volkswagen o Volvo. A més s’estan mantenint converses amb altres marques que finalment podrien estar presents en el saló.

El president del Saló, Enric Lacalle, ha destacat que “Barcelona, un dels salons de l’automòbil de referència a Europa, al costat de Ginebra, París i Frankfurt, amb 94 anys d’història, torna al maig amb la intenció de convertir-se en el gran impulsor de vendes tan necessari en aquests moments, convertint la nostra ciutat en la capital mundial de l’automòbil durant uns dies gràcies a l’excepcional atractiu de la coincidència amb el Gran Premi d’Espanya de Formula 1 a Montmeló“.

En aquest sentit, Lacalle s’ha mostrat convençut que la presència de les principals marques en el saló “serà un gran atractiu per als visitants, cosa que ens permetrà impulsar la reactivació del mercat com ha succeït en anteriors ocasions” i ha agraït la col·laboració de les associacions de constructors, ANFAC, i d’importadors, ANIACAM.

Les propostes per al públic també seran protagonistes en aquesta edició i els assistents podran gaudir de les principals novetats del sector automobilístic i de les activitats que cada edició fan de l’esdeveniment la major expressió de la passió pels cotxes.

Capital mundial del motor
La coincidència en la mateixa setmana del Saló de l’Automòbil, el Gran Premi de Formula 1 i dels X-Games convertirà a Barcelona en la capital mundial del motor. Les principals marques de vehicles exposaran les seves novetats al saló mentre que les escuderies més potents es disputaran el gran premi al Circuit de Catalunya i els pilots més hàbils mostraran les seves acrobàcies en els circuits de la muntanya de Montjuïc.

Com en anteriors edicions, els dos dies previs a l’obertura del saló al gran públic ¿ 9 i 10 de maig ¿ estaran reservats per a premsa i professionals. Aquestes jornades es tancaran amb La Nit de l’Automòbil, que el dia 10 reunirà a personalitats de la política, l’empresa i la societat civil. De caràcter biennal, el de Barcelona és un dels principals salons d’automoció d’Europa, dels que compta amb més història i l’únic d’Espanya reconegut a nivell internacional per l’Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles (O.I.C.A.), amb seu a París.

Barcelona, 14 de març de 2013