El president del Govern renova el seu compromís amb la indústria de l’automòbil

“Automobile Barcelona dóna resposta a la transformació digital que viu el sector unint dos esdeveniments: Connected Hub per a professionals (11 i 12 de maig) i el Motorshow per al públic en general (del 13 al 21 de maig) Connected Hub tindrà 108 speakers i el tradicional MotorShow acollirà més de 40 primícies entre novetats mundials, europees i nacionals. En total, el Saló reunirà 90 empreses i 25 start-ups”, ha subratllat el president del Saló, Enrique Lacalle
Per tercera vegada consecutiva (en sis anys ja que el saló es biennal), el president del Govern, Mariano Rajoy, presidirà la inauguració d’Automobile Barcelona el proper 12 de maig i la clausura del congrés del Connected Hub.
Enrique Lacalle, president del Saló, ha recordat que “de la mateixa manera que la canceller alemanya, Angela Merkel, sol presidir la inauguració del Saló de Frankfurt, el president del Govern, Mariano Rajoy, valora la importància d’Automobile Barcelona i del sector”. Lacalle ha subratllat que “el govern renova el seu compromís amb la indústria de l’automòbil”.
El president del govern esmorzarà amb els principals directius de les marques participants i posteriorment, després de clausurar el fòrum, inaugurarà Automobile Barcelona con un recorregut pel Saló. El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, inaugurarà el Connected Hub juntament amb el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, el dia 11 de maig. El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, presentarà una ponència el dia 12 de maig, i el ministre d’Economia, Industria i Competitivitat Luis de Guindos, visitarà el Saló el proper dia 16.
Enrique Lacalle ha assenyalat que “en el nou esdeveniment Connected Hub participaran 108 speakers i en el MotorShow presentarem més de 40 primícies: 1 novetat mundial, 3 europees i la resta, novetats nacionals. En definitiva, més empreses participants i més internacionalitat que mai”.
Lacalle ha afegit que “reunim en un mateix saló la tecnologia de la connectivitat i les principals novetats de les marques. Això fa d’Automobile Barcelona un saló pioner i únic que aposta per la connectivitat de l’automòbil, la sostenibilitat i la conducció intel·ligent”.
Un sector “al que convé cuidar”
El president d’Automobile Barcelona ha destacat la importància del sector de l’automòbil en l’economia del nostre país, “que crea centenars de milers de llocs de treball, té un pes molt important en el PIB espanyol i afavoreix el creixement econòmic”. Per aquests motius, Enrique Lacalle, ha remarcat que “convé cuidar al sector de l’automòbil” i ha considerat que “cal afavorir la renovació del parc automobilístic del nostre país”.
Lacalle ha explicat que “en aquest procés, Automobile Barcelona pot jugar un paper clau. El Saló és un gran motor de vendes del sector gràcies també als preus i condicions especials que ofereixen les marques”. El president d’Automobile Barcelona ha especificat que “fa dos anys, en l’últim Saló, es van entregar al públic per part de les marques més de 70.000 ofertes comercials, una demostració palpable de la seva importància, i aquest any s’espera incrementar aquesta xifra. L’efecte Automobile Barcelona es notarà en la xifra de vendes de l’any 2017 i especialment en el balanç del mes de maig i juny”.
Un nou concepte de Saló
El Saló Internacional de l’Automòbil es reinventa aquest any després de gairebé 100 anys d’història per donar resposta als reptes actuals del sector i a la transformació que està vivint la indústria. Automobile Barcelona es vol posicionar com el saló de referència a nivell mundial sobre les noves tecnologies de connectivitat aplicades al vehicle i a la mobilitat intel·ligent, i seguir així l’estela d’altres esdeveniments tecnològics de referència internacional que se celebren a Barcelona com el Mobile World Congress, IoT Solutions o Smart City Expo World Congress.
Connected Street: la passarel·la tecnològica del motor
Enrique Lacalle ha assenyalat com una de las principals novetats d’Automobile Barcelona l’espai Connected Street: “una autèntica passarel·la tecnològica del motor”. I ha explicat que “es tracta d’un circuit de proves, on el visitant podrà conduir un vehicle dotat amb les últimes i més punteres tecnologies de la connectivitat, així com conduir un cotxe elèctric”.
En la roda de premsa han intervingut també Ricard Zapatero, membre del comitè executiu de Fira Barcelona, José Miguel García, director d’Automobile, i Mario Armero, vicepresident executiu de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC). Armero ha afirmat: “sens dubte serà un dels més complets esdeveniments del món de l’automòbil. Aquesta edició va més enllà d’un canvi de nom: s’ha creat un esdeveniment on la tecnologia i l’automòbil s’uneixen en un entorn únic”.
Barcelona, capital del motor
Barcelona acollirà el mateix cap de setmana el GP d’Espanya de F1 i Automobile Barcelona, coincidència que convertirà la capital catalana en la capital del motor per uns dies. Els principals fabricants d’automòbils del món exposaran les seves novetats en el certamen a Barcelona, mentre que a uns pocs quilòmetres, a Montmeló, les grans escuderies competiran en el Circuit de Catalunya.
Obert el període d’acreditacions
Els mitjans de comunicació que vulguin acreditar-se a Automobile Barcelona ho podran fer a través de la plataforma www.automobilepress.com fins al proper dia 10 de maig. Un cop estiguin acreditats, podran passar a recollir la seva acreditació directament a l’entrada del Pavelló 8, a l’Oficina de Premsa.