El president de FEIQUE, Carles Navarro, al capdavant del comitè organitzador d’Expoquimia

El nou president de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE) i actual director general de BASF Espanyola, Carles Navarro, ha estat nomenat pel Consell d’Administració de Fira de Barcelona president del comitè organitzador de la 19ena edició d’Expoquimia, la Trobada Internacional de la Química de Fira de Barcelona, que tindrà lloc del 2 al 5 de juny de 2020 al recinte de Gran Via.
Llicenciat en Enginyeria Química per l’Institut Químic de Sarrià (IQS) i màster en Direcció de Màrqueting per l’Escola Superior d’Administració d’Empreses (ESADE), la trajectòria professional de Carles Navarro ha estat lligada a BASF des de 1989.
Entre 2004 i 2009, va ser director general de la filial Elastogran a Turquia, any en què va exercir com a director comercial per a Espanya i Portugal fins a 2013, data en què va assumir la presidència de BASF Canadà. Al març de 2016, Navarro va ser nomenat director general de BASF Espanyola i màxim responsable de les activitats del Grup a la Península Ibèrica. A l’octubre, va ser nomenat president de FEIQUE, associació en la qual ocupava la vicepresidència i que reuneix les principals empreses del sector químic espanyol, que genera el 13,4% del Producte Industrial Brut i que és el segon major exportador de l’economia espanyola.
Carles Navarro afirma que “Expoquimia és un gran aparador per al sector químic, en què es posen en valor els avenços i innovacions que milloren la qualitat de vida de les persones i la cura del planeta, però també ofereix una excel·lent oportunitat per posar en relleu el pes de aquesta indústria per a l’economia espanyola en termes de generació de riquesa i ocupació”. El president de FEIQUE i d’Expoquimia afegeix que “tant Feique com el saló de Fira compartim l’objectiu comú d’impulsar el sector químic espanyol en totes les seves dimensions, ja que aquesta indústria és avui una gran aposta de futur, en estimar-se que serà el sector productiu que més creixi globalment en els propers deu anys”.
Navarro substitueix en la presidència del comitè organitzador de Expoquimia a Antón Valero, que ha donat per tancada la seva carrera professional, després de 37 anys a la companyia Dow Chemical, de la qual va ser director general per a Espanya i Portugal, i tres com a president de FEIQUE i d’Expoquimia.
Cap a Expoquimia 2020

Fira de Barcelona ja prepara la 19ena edició d’Expoquimia, el referent nacional del sector químic industrial, que el 2020 se celebrarà al juny i que tornarà a jugar un paper clau, apostant per un atractiu programa d’activitats per a un sector clau per a l’economia espanyola.

Amb periodicitat trimestral, Expoquimia espera superar els 393 expositors directes de l’edició de 2017, que van ocupar més de 17.500 m2 de superfície expositiva amb un total de 2.221 marques representades. A més de ser el gran aparador comercial i promocional del sector, Expoquimia és la gran plataforma de divulgació mediambiental i científica del sector químic espanyol, compost per més de 3.100 empreses.

La celebració conjunta d’Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas dóna forma a la plataforma firal líder de la química aplicada del sud d’Europa en la qual es donen a conèixer totes les iniciatives que assenyalen les tendències de futur de tres sectors fonamentals per al desenvolupament socioeconòmic.
Barcelona, 14 de febrer de 2019