El Mobile World Congress 2016 bat rècords

El saló més important del món de la indústria de les comunicacions mòbils ha batut tots els seus rècords. El Mobile World Congress, que s’ha celebrat del 22 al 25 de febrer al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ha rebut més de 100.000 visitants de més de 200 països.
Ha reunit 2.200 expositors i 3.600 periodistes i analistes. Sota el lema “Mobile is everything” -el mòbil ho és tot- el congrés ha presentat les últimes tendències en tecnologia mòbil, dispositius i serveis.
Ha destacat aquest any el programa congressual en què han participat ponents de primer nivell com el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg; el president de Qualcomm, Derek Aberle, que va venir acompanyat pel pilot de F1 Lewis Hamilton; o el conseller delegat de Ford, Mark Fields, entre d’altres.
El Mobile World Congress, organitzat per GSMA -associació d’empreses que representa prop de 800 operadors de tot el món- té un impacte econòmic sobre Barcelona i el seu entorn de més de 460 milions d’euros i crea 13.000 llocs de treball temporals.
Una de les novetats d’enguany ha estat la posada en marxa del nou tram de l’L9 de metro que ha connectat l’aeroport i la ciutat amb el recinte de Gran Via.
Coincidint amb el congrés, s’ha celebrat al recinte de Montjuïc la tercera edició de 4 Years From Now (4YFN), dedicat a l’emprenedoria en tecnologies mòbils, que organitzen GSMA amb la Mobile World Capital Barcelona.
Barcelona, 25 de febrer de 2016