El IoT Solutions World Congress inclourà dos fòrums sobre Blockchain i criptoeconomia

La tecnologia Blockchain, en què es basen cibermonedes com Bitcoin, està cridada a enfortir i garantir la seguretat i intel·ligència de les plataformes d’Internet of Things (IoT) a l’hora de compartir dades i realitzar transaccions en multitud de sectors, indústries i serveis. Per analitzar i explicar els beneficis d’aquesta doble aliança, que impulsarà la transformació digital de l’economia, IoT Solutions World Congress (IoTSWC) inclourà un fòrum monogràfic sobre Blockchain, així com unes jornades centrades en criptoeconomia i oportunitats d’inversió en negocis que ja utilitzen aquest sistema. Ambdues activitats sumen 115 experts de 18 països, entre els quals destaca el creador de la Fundació Bitcoin, Jon Matonis, el fundador del Consorci d’Inversors de Blockchain, Mike Costache; o el director de programa de Spotify, Erik Beijnoff.

Del 3 al 5 d’octubre, IoTSWC acollirà dins del seu programa d’activitats el Blockchain Solutions Forum i la ICO 2017 & Crypto Economy Conference, organitzades conjuntament amb Becon (Blockchain Ecosystem Network) plataforma líder mundial i intersectorial per a la col·laboració, networking, difusió i avanç en els estàndards i solucions basats en Blockchain.
Aquesta tecnologia disruptiva permet distribuir de forma segura, immodificable i descentralitzada informació digital, registrar qualsevol cosa de valor i realitzar transaccions d’igual a igual en temps real amb total confiança i sense necessitat d’intermediaris. Les seves perspectives de creixement són imparables: S’estima que el 20% de les transaccions globals integraran Blockchain el 2020, segons la consultora IDC, i són molts els que pronostiquen que transformarà radicalment la manera de fer negocis.
Per a indústria, sectors econòmics i serveis
Precisament per conèixer tot el seu potencial, el Blockchain Solutions Forum, complementat amb la ICO 2017 & Crypto Economy Conference, tindrà un enfocament molt pràctic i inclourà una vintena de casos reals d’aplicació.
Hi intervindran els principals experts internacionals, així com representants d’empreses que estan implantat la tecnologia de cadena de blocs amb èxit en àmbits tan diversos com l’energia, la logística i cadena de subministrament, la mobilitat, la gestió de recursos humans, la construcció, les ciutats, ports i aeroports, fabricació de béns, el sector immobiliari, l’alimentació, ONG, banca i finances, la salut o la música, entre d’altres.
Així mateix, en l’apartat de criptoeconomia hi assistiran inversors interessats en els nous models de finançament IPO o ICO i companyies i start-ups que estan implementant solucions Blockchain en el seu negoci i que cerquen una injecció de capital per als seus projectes.
Principals ponents
La panoràmica general sobre Blockchain i el seu poder disruptiu per transformar les indústries actuals la realitzarà el director de la Bitcoin Foundation, Jon Matonis. També el conseller delegat de OpenLedger, Ronny Boessing parlarà del positiu impacte que el Blockchain tindrà en la humanitat. I es debatran els reptes de la transformació digital que aporta Blockchain amb un dels fundadors de la Ethereum Enterprise Alliance, Matt Spoke, i amb un dels membres de la NEM Foundation, Albert Castellana. Per la seva banda, el responsable d’investigació i cooperació de Outlier Ventures parlarà del excitant futur que augura la convergència de tecnologies com Blockchain, intel·ligència artificial, la robòtica i l’IoT.
Entre els casos d’estudi es veurà com IoT i Blockchain permeten ja que les indústries cooperin entre si. Per exemple, el directiu de IOT Gurus, Gerard van der Hoeven, demostrarà com es poden utilitzar fanals per al monitoratge del tràfic; el fundador de Safetychanger. Jonathan Stolk, parlarà de la seva implementació en el transport de mercaderies perilloses; el conseller delegat d’Humaniq, Dinis Guarda, presentarà una aplicació mòbil per a banca 4.0 amb la qual oferir serveis financers; i un representant de Protectiq explicarà la creació amb aquesta tecnologia d’una assegurança mèdica transparent que accelera els processos entre el diagnòstic, el tractament i la recuperació en cas de malalties greus.
També participen consorcis amb projectes destacats en diferents sectors com el Construction Blockchain Consortium (construcció – Regne Unit), Wall Street Blockchain Alliance (serveis financers – Estats Units) i Open Music Initiative (música arreu el món). Per la seva banda, l’apartat de criptoeconomia aplegarà diferents inversors entre els quals destaquen el fundador de BitAngels, primer business angel del món en divises digitals, Michael Terpin, i el fundador del Consorci d’Inversors de Blockchain, Mike Costache.
Sobre IoTSWC 2017
IoT Solutions World Congress, IoTSWC 2017, és l’esdeveniment mundial líder en internet de les coses d’aplicació industrial (IIoT) i l’únic que combina espai d’exposició, transferència de coneixement, bancs de proves i networking professional al més alt nivell.
Organitzat per Fira de Barcelona, del 3 al 5 d’octubre reunirà en els pavellons 4 i 5 del recinte de Gran Via més de 220 empreses i 250 ponents -als quals caldria sumar els 115 del Blockchain Solutions Forum i la ICO 2017 & Crypto Economy Conference-, per mostrar i discutir els últims productes i aplicacions de l’internet industrial en múltiples sectors i àmbits d’activitat. El programa congressual propi d’IoTSWC comptarà amb 7 eixos temàtics -Fabricació, Transport Connectat, Salut, Energia i subministraments, Edificis i Infraestructures, Indústria Oberta i Indústria transversal- i es complementarà amb els fòrums sobre Blockchain i criptoeconomia. L’esdeveniment abordarà els principals reptes als quals s’enfronten les empreses davant la transformació digital per permetre’ls aprofitar tot el potencial i els beneficis que suposen les solucions IoT.
A més, a l’octubre de 2017, Fira de Barcelona esdevindrà una de les majors plataformes internacionals per a la indústria amb la celebració de la Barcelona Industry Week. L’esdeveniment inclourà l’IoTSWC juntament amb les fires Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast, In(3D)ustry From Needs to Solutions, el Congrés Mundial d’Enginyeria Química i el World Chemical Summit, així com el certamen Smart Chemistry, Smart Future, tots ells en el recinte de la Gran Via.
Barcelona, 7 de setembre de 2017