El Handmade Festival tanca una edició marcada per l’alta participació dels aficionats a les manualitats

La cinquena edició del Handmade Festival s’acomiada amb gran èxit de participació. A poques hores perquè tanqui portes, s’estima que més de 23.000 persones hauran visitat el saló. La bona acollida que ha tingut entre els visitants referma el certamen com a punt de trobada entre els aficionats i els expositors de les manualitats creatives i el món do it yourself.
Punt final a l’edició nòrdica del Handmade Festival que des de divendres i fins avui diumenge ha omplert el recinte de Montjuïc de multitud de propostes de manualitats creatives per a tots els gustos. Organitzat per Fira de Barcelona i l’agència creativa Evident Events, el saló ha reunit més de 130 expositors i ha organitzat fins a 350 activitats vinculades al fil, el paper, o el bricolatge, la jardineria i la decoració que han tingut una gran participació.
Especialment concorreguda ha estat l’àrea de bricolatge, decoració i jardineria de Bauhaus, que ha hagut de penjar el cartell de complet en tots els tallers que ha organitzat. L’espai de paper i de fil ha tingut gran afluència de visitants, especialment els tallers i les masterclasses oferts per les principals influencers de la matèria que han mostrat nous fils per teixir aptes per a principiants, com ara el big cotton o el cotton air de Casa Sol.
Igualment ha concentrat molt públic l’àrea infantil, inspirada en els Mumins, uns personatges d’una popular col·lecció de llibres juvenils de l’autora finlandesa Tove Jansson, així com la masterclass de l’autora danesa Christina Stub sobre el hygge, el secret que situa Dinamarca entre els països més feliços del món segon l’ONU.
La codirectora del saló per part de Fira de Barcelona, Laura Pararols ha afirmat que “estem molt satisfets de com s’ha desenvolupat aquesta edició. L’esforç que hem fet per incrementar el número de tallers ha estat un èxit i més de 5.200 persones han pogut participar en alguna de les 350 activitats ofertes”.
De la seva banda, la codirectora del festival i directora d’Evident Events, Anna Ventura, considera que “l’enfocament nòrdic d’aquest any ens ha permès arribar a nous públics que han vingut per primera vegada al saló i han pogut conèixer noves habilitats i també un tendència en alça com el hygge”.
Barcelona, 13 de maig de 2018