El Handmade Festival 2018 es vesteix d’estil nòrdic i amplia l’oferta d’activitats

La cinquena edició del Handmade Festival abraça la cultura nòrdica i oferirà 350 activitats, entre tallers, exposicions i masterclasses, moltes de les quals seran d’accés gratuït. El certamen, referència d’Espanya i un dels més rellevants del sud d’Europa en la seva especialitat, se celebrarà de l’11 al 13 de maig al Palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, comptarà amb la participació de 150 expositors que oferiran tot tipus de productes i materials relacionats amb el món del ‘do it yourself’ i l’entreteniment creatiu. 
El festival, organitzat per Fira de Barcelona i Evident Events, fixa la seva mirada cap a Escandinàvia i les seves fonts d’inspiració per desenvolupar un saló totalment renovat en la que serà la seva “Nordic Edition”. El fil conductor serà el “hygge”, la nova tendència de moda a tota Europa, que es recolza en el concepte que ha convertit Dinamarca en el país més feliç del món. Una particular forma d’entendre i viure la vida basat en el benestar, el recolliment, la relaxació i la tranquil·litat, i és el marc perfecte per desenvolupar la creativitat d’un mateix amb tot tipus d’activitats i manualitats tant a dins com a fora de casa.
Amb l’objectiu que els visitants trobin el seu “hygge” les àrees dedicades al fil (llanes, teles, botons, ganxet, patrons…), paper (scrapbooking, enquadernació, decoupage, segells, tintes), bricolatge (decoració per la llar, jardí, hort, reciclatge), dolços (reposteria) i food market (zona de restauració) aquest any es transformen en parcs creatius que recreen diverses temàtiques nòrdiques.
5 parcs creatius al Handmade 2018
D’aquesta manera, per exemple, l’àrea de fil es convertirà en el “Morgenfrisk parc”, la sensació d’estar totalment revitalitzat després d’una nit de descans, mentre que la zona de restauració, amb food trucks i zona de pícnic, recordarà el paradís dels víkings i s’anomenarà “Valhalla Parc”. En aquests espais, s’organitzaran fins a 350 activitats, moltes de les quals seran gratuïtes, entre tallers, presentacions, masterclasses i exposicions. Enguany el saló s’ubicarà al Palau 8 del recinte de Montjuïc, un espai més diàfan, amb més llum natural i més metres quadrats que permetran una  major superfície expositiva i poder encabir més activitats.
Segons la codirectora del saló per part de Fira de Barcelona, Laura Pararols, “després de quatre exitoses edicions crèiem que aquest era el moment d’obrir-nos a nous públics i per això hem volgut apostar per aquesta tendència en alça. Estem segurs que els aires nòrdics inspiraran nous visitants a venir-nos a conèixer”.
De la seva banda, la codirectora del certamen i directora d’Evident Events, Anna Ventura, assegura que “volem que els visitants tinguin una experiència 100% nòrdica a Barcelona, al sud d’Europa. Per això hem ampliat el número d’activitats, amb propostes per a tots els gustos i butxaques, per tal que els visitants gaudeixin i aprenguin noves habilitats descobrint el seu hygge”.
Durant tot el mes de febrer les entrades per la “Nordic Edition” del Handmade Festival es podran comprar al web del saló amb un 40% de descompte.
Barcelona, 2 de febrer de 2018