El Fòrum Dental es consolida com a certamen de referència per al sector bucodental

La novena edició del Fòrum Dental, que tanca avui les seves portes, ha complert els objectius inicials pel que fa a número de visitants i de volum de negoci, consolidant-se així com un dels esdeveniments de referència per a tots els professionals del sector bucodental espanyol. El certamen, que se ha celebrat del 7 al 9 de maig al pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ha provocat la satisfacció generalitzada entre expositors i visitants.

Organitzat per Fira de Barcelona, el Fòrum Dental ha comptat amb la participació d’un total de 150 expositors en representació de tots els segments relacionats amb la cura bucodental, que han presentat més de 60 novetats en productes, tècniques o materials, entre les quals destaca l’ús de la tecnologia digital per al tractament de determinades patologies bucals.

A més de l’àmplia oferta comercial exhibida, el Fòrum Dental ha tornat a comptar amb un gran programa científicotècnic que el converteix en el millor fòrum de transferència del coneixement del sector. Sota el nom d’European Dental Congress, el certamen ha organitzat jornades específiques per a odontòlegs, protètics dentals, higienistes i logopedes, que han congregat a més de 1.000 congressistes. En aquest sentit, cal destacar la sessió a càrrec del doctor brasiler Sidney Kina, especialista en Pròtesi Dental i un dels més prestigiosos odontòlegs del món.

El president del Fòrum Dental i del COEC, el doctor Antoni Gómez, ha mostrat la  seva “satisfacció pels resultats d’aquesta novena edició que, en acollir per primera vegada en la història del Fòrum la celebració del Consell Interautonòmic del Consell de Dentistes d’Espanya, ha sigut la millor plataforma per tal de reivindicar el bon nom i la reputació dels professionals del sector bucodental espanyol”.

Els presidents dels col·legis de dentistes espanyols hi van denunciar qüestions com l’elevat nombre de dentistes que exerceixen a Espanya, la publicitat enganyosa que utilitzen determinades franquícies, l’excés de centres universitaris que ofereixen estudis d’odontologia o el poc interès que mostra la població espanyola en la cura de la seva, entre altres qüestions. En aquest sentit, el doctor Gómez ha insistit en “la necessitat de visitar al dentista, com a mínim, una vegada a
l’any”.

Per la seva banda, el director del Fòrum Dental, Roger Mitjana, ha volgut agrair “la col·laboració de les  empreses expositores i d’institucions com el COEC, el Col·legi de Logopedes de Catalunya, el Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya (COPDEC) i l’Associació d’Higienistes i Auxiliars Dentals de Catalunya en l’organització tant del Fòrum Dental com de l’European Dental Congress”. Mitjana ha assenyalat que “gràcies a totes elles, el certamen ha cobert les expectatives previstes i es pot catalogar, per tant, com a un veritable èxit”. La pròxima edició del Fòrum Dental tindrà lloc l’any 2017.

Barcelona, 9 de maig de 2015