El Festival de la Infància evoluciona cap a La Ciutat dels Somnis per despertar les vocacions dels nens

El Festival de la Infància inicia una nova etapa aproximant-se al món de les professions des de la infantesa i sense perdre la seva perspectiva més lúdica i festiva. Organitzat per Fira de Barcelona, el certamen es transforma en la Ciutat dels Somnis amb l’objectiu d’oferir als nens i nenes un centenar d’activitats per tal d’explorar i conèixer diferents professions que permetin als més petits i a les famílies jugar a ser.
Seguint la seva evolució dels darrers anys, el Festival de la Infància, que se celebrarà del 27 al 30 de desembre al Palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, continuarà ara incorporant al seu relat La Ciutat dels Somnis i sent el referent lúdic de les festes de Nadal. Des de fa mesos, Fira de Barcelona i Ajuntament de Barcelona treballen per actualitzar els continguts, crear una oferta més pedagògica i renovar aquesta tradicional cita de la ciutat en època nadalenca.  El renovat certamen, que enguany celebra la seva 54ª edició, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a més de la col·laboració de diferents entitats i centres formatius en la seva organització.
El festival aposta per apropar el món dels oficis i les professions als nens i les nenes d’entre 4 i 12 anys a través d’un centenar d’activitats lúdiques, educatives i inclusives. Així, els infants podran jugar a ser cuiner, mecànica, informàtica, químic o actor, entre molts altres oficis, tot descobrint les tasques i les competències que es posen en joc en cadascun d’ells. El saló pren forma de ciutat on hi haurà lloc per a moltes professions i oficis que els infants aniran descobrint de forma lúdica i vivencial.
Segons la directora del saló, Roser Soley “l’objectiu és que els nens i nenes imaginin, juguin, gaudeixin i s’ho passin bé descobrint i explorant el seu futur amb un primer contacte lúdic amb el món de les professions i amb múltiples activitats de descoberta personal per tal que puguin triar i experimentar allò que més els agrada”.
A La Ciutat dels Somnis hi seran presents dotze sectors representats per edificis que conformaran la trama de la ciutat i al seu interior es duran a terme diverses activitats lúdiques vinculades a un àmbit professional. Així, de la mà d’alguns dels salons més emblemàtics de Fira de Barcelona, com el Saló del Automòbil, Alimentaria, Smart City Expo World Congress o Barcelona Building Construmat, entre d’altres, es viuran experiències al voltant de l’automoció, el packaging, la restauració, l’hosteleria, la construcció, l’alimentació i la gastronomia, la sanitat i la salut , la tecnologia i la innovació, les disciplines artístiques, la química, la ciutadania, la sostenibilitat i el medi ambient. De la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona treballarà en una “plaça de la vila”, en la que es duran a terme activitats relacionades amb les professions que es dediquen a l’atenció a les persones.
 D’aquesta manera, el fil conductor de la visita serà la ciutat, com a contenidor natural de tots els sectors i de totes les professions. Aquesta, comptarà amb una plaça on s’hi faran actuacions i espectacles pels més petits, un parc en l’espai central on es desenvoluparan activitats de sostenibilitat i medi ambient, i als seu carrers també s’hi podran trobar un mercat, un hospital, un hotel, una llibreria, un poliesportiu, un parc tecnològic i un laboratori, entre d’altres espais plens d’activitats destinades als nens i nenes i a les seves famílies.
Aquest nou concepte de saló dóna així continuïtat a l’evolució plantejada en la passada edició cap a un certamen amb activitats lúdiques i d’oci més enfocades a fomentar la formació i els valors de civisme i respecte dels infants.
Barcelona, 31 de octubre de 2017