El Consell valora l’activitat de Fira de Barcelona, que a la tardor llançarà quatre nous salons

El Consell General de Fira de Barcelona ha valorat la bona marxa de la institució, els recintes de la qual han acollit una trentena de salons i congressos durant la primera meitat de 2016, a més de les nou fires coorganitzades a l’exterior. La intensa activitat continuarà a partir de setembre amb la celebració de grans certàmens professionals i amb el llançament de quatre nous esdeveniments vinculats a l’esport del motor i a sectors estratègics com el tecnològic i l’economia sostenible. Es tracta del Barcelona Games World, Iwater, Circular Economy i Barcelona Motorsport Show.
A la reunió d’avui del Consell, presidit per l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, s’han aprovat els comptes de 2015, any que finalment ha registrat els segons majors ingressos de la història de Fira en superar els 150 milions d’euros, un 27% més que el 2013, exercici comparable per raons de calendari firal. L’Ebitda, amb 13,3 milions d’euros, també va ser superior als 10 milions registrats el 2013.
Així mateix s’ha subratllat la favorable evolució de l’activitat de Fira, que en el conjunt de l’any preveu celebrar més de 60 certàmens i una cinquantena d’actes corporatius. En concret, durant la primera meitat d’aquest any han tingut lloc importants salons professionals com el Mobile World Congress, Alimentaria, Barcelona Bridal Fashion Week, Denim Première Vision i el nou In(3D)ustry, entre d’altres, així com certàmens dirigits al públic en general com B-Travel, Bizbarcelona o Sónar, a més de congressos d’àmbit tecnològic i mèdic com el de la companyia SAP o els de la Societat Europea per a l’Estudi del Fetge (EASL) i la Societat Espanyola de Reumatologia.
Salons innovadors
En el segon semestre de 2016 el calendari de Fira també serà intens i arriba amb novetats. La institució llançarà quatre nous esdeveniments amb projecció internacional relacionats, la majoria d’ells, amb sectors emergents, el que posa en relleu “l’aposta de la institució per innovar i atreure importants certàmens, reforçant així el seu paper de dinamitzador econòmic i generador de riquesa i valor social al territori”, afirma el president del Consell d’Administració, Josep Lluís Bonet.
Es tracta de Barcelona Games World, fira de videojocs organitzada conjuntament amb l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI); Barcelona Motorsport Show, centrat en l’esport del motor i la competició; Iwater, sobre el cicle integral de l’aigua; i Circular Economy, congrés dedicat al nou model de reutilització de recursos i com allargar la vida útil dels objectes. Aquests dos últims certàmens coincidiran al recinte de Gran Via amb la celebració d’Smart City Expo World Congress, el principal congrés de ciutats intel·ligents, i amb l’European Utility Week, esdeveniment itinerant sobre la indústria dels subministraments.
Són novetats destacades del calendari de la propera tardor, que en total compta amb una trentena de salons i congressos, molts d’ells de referència internacional, com CPhI Worldwide, la fira més important del món de la indústria farmacèutica que ocuparà gairebé tot el recinte de Gran Via; el Saló Nàutic; Hostelco (equipament hoteler), Ibtm World (esdeveniment líder mundial en turisme de negocis) i IoT Solutions World Congress (Internet de les Coses aplicat a la indústria), així com altres esdeveniments corporatius d’àmbit tecnològic com el TechEd de SAP i VM World.
Impuls al negoci internacional
Durant la primera meitat de l’any, Fira de Barcelona ha donat un fort impuls a la seva estratègia internacional per potenciar la seva presència a l’exterior i ajudar a la internacionalització de les empreses.
S’han celebrat les edicions d’Smart City Expo a Istanbul, Puebla (Mèxic), Casablanca i Kyoto; dos nous certàmens a Cuba: HostelCuba, sobre equipament hoteler, i Aliments Cuba, dedicat a la indústria alimentària; Alimentària Mèxic; i els salons de Joieria i Automòbil a Qatar, així com la gestió del seu recinte firal, el Doha Exhibition and Convention Center. Una activitat internacional que continuarà al segon semestre amb nous projectes en cartera.
Barcelona, 20 juliol 2016