El Consell General de Fira de Barcelona aprova la renovació del president i diversos consellers

El Consell General de Fira de Barcelona ha aprovat avui la renovació del mandat del president del Consell d’Administració, Josep Lluís Bonet, i d’altres tres consellers, així com la  incorporació d’un nou membre. El màxim òrgan de la institució firal barcelonina ha valorat també la gestió de 2012 i la important activitat firal desenvolupada durant el primer semestre d’aquest any que s’ha traduït en la celebració de 29 salons i congressos i gran nombre d’activitats corporatives.

Integrat per representants de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell ha aprovat renovar el mandat de Josep Lluís Bonet, president de Freixenet, com a conseller i president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona i dels consellers Enrique Lacalle (Barcelona Meeting Point), Enric Crous (Damm) i Núria Basi (Basi), que esgotaran així el període màxim que assenyalen els estatuts de l’entitat, tres mandats de quatre anys. La reunió d’avui del Consell General al que, segons els estatuts, li correspon aprovar els nomenaments del Consell d’Administració, és la primera que es produeix des que el passat mes de gener el ple de la Cambra proposés, com és preceptiu, aquesta renovació.

En aquest sentit, el màxim òrgan de la institució firal ha aprovat així mateix la incorporació al Consell d’Administració de Carles Vilarrubí (Rothschild Espanya i Willis C), en substitució de Bruno Figueras (Habitat) que va deixar el càrrec el 2012. Amb aquest nomenament, l’òrgan de direcció de Fira comptarà amb els nou membres previstos com a màxim en els estatuts. A més dels ja esmentats, l’integren Jordi Clos (Derby Hotels), Pedro Fontana (Àrees), Luis Conde (Seeliger i Conde) i Miquel Martí (Moventia).

Innovació i grans esdeveniments
D’altra banda, el Consell General ha aprovat la gestió de Fira durant 2012 que, malgrat la difícil conjuntura econòmica, va tancar amb uns ingressos de més de 115 milions d’euros ¿un 0,3% d’augment respecte a 2011 i un 13% sobre 2010, any comparable per raons de calendari firal- i un Ebitda d’11,1 milions, igual que l’any anterior. Es van celebrar 60 salons i esdeveniments orientats a la internacionalització, els sectors econòmics i el coneixement, així com gran nombre d’esdeveniments diversos.

L’alcalde de Barcelona i president del Consell General, Xavier Trias, ha destacat que “Fira és un potent motor per a l’economia de la ciutat i la seva àrea, el paper de la qual en una situació tan complexa com l’actual convé posar en valor”. En aquest sentit, el president del Consell d’Administració, Josep Lluís Bonet, ha reiterat “l’aposta de la institució per la internacionalització, la innovació i la captació d’esdeveniments que creen valor afegit i permeten generar sinergies amb les empreses catalanes i espanyoles”.

Aquest any 2013 també s’està registrant una intensa activitat firal, com ho demostren els 29 salons i congressos, 40 esdeveniments corporatius i més de 250 actes en el marc dels salons, desenvolupats durant el primer semestre. Entre els ja celebrats figuren el Mobile World Congress, realitzat per primera vegada al recinte de Gran Via, Sonimagfoto, Graphispag, Saló de l’Automòbil, Construmat, Turisme, Bridal Week, Carbon Expo, Bizbarcelona i MIHealth, així com Piscina Moscou i la presència d’una representació d’Hostelco a la fira Hotelex de Xangai, tots dos dins l’estratègia d’internacionalització que duu a terme la institució firal.

A la segona part de l’any tindran lloc, entre d’altres, el Saló Nàutic, Seafood Barcelona, Piscina, Barcelona Meeting Point, Phamaprocess, Smart City Expo, BcnRail i EIBTM, a més de la prevista participació del saló Piscina a la fira Expolazer de Sao Paulo.

Nous certàmens i congressos
Durant aquest proper semestre s’incorporaran al calendari de Fira de Barcelona certàmens que donen resposta a noves necessitats socials i empresarials. Així, en el marc de Piscina, un dels salons més internacionals de la seva especialitat, se celebrarà Body Life Barcelona, dedicat al fitness professional. Una altra de les noves convocatòries serà Pharmaprocess, fòrum d’innovació de la indústria farmacèutica, biofarmacèutica i de les ciències de la vida.

Paral·lelament a la celebració de l’Smart City Expo, saló referent en l’àmbit de les ciutats intel·ligents, tindrà lloc EVS27, el simposi i fira sobre el vehicle elèctric més important del món que va celebrar la seva última edició l’any passat a Los Angeles.
Dins l’estratègia de potenciar els esdeveniments mèdics i tecnològics, se celebraran així mateix importants congressos com els de la Societat Europea de Respiració, Associació Europea per a l’Estudi de la Diabetis, Congrés de Veterinaris del Sud d’Europa i els de les empreses tecnològiques VMWorld i Hewlett Packard que s’afegiran als que ja han tingut lloc a la primera part de l’any, com el de la multinacional alemanya SAP, el de la Societat Europea de Neurologia i la Conferència Internacional d’Oncologia de Cap i Coll (ICHNO), entre d’altres.

Barcelona, 10 de juliol de 2013