El congrés internacional líder sobre Wi-Fi arriba a Barcelona de la mà de l’IOTSWC

Wireless Broadband Alliance (WBA) i Fira de Barcelona han establert un acord per coorganitzar l’edició europea del Wireless Global Congress (WGC) 2020 en el marc de l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC) que tindrà lloc del 27 al 29 d’octubre al recinte de Gran Via. Es tracta del principal esdeveniment mundial especialitzat en Wi-Fi que atrau més de 1.000 professionals de perfil decisor vinculats a operadores, proveïdors de serveis, empreses de tecnologia i software, i companyies i entitats usuàries d’arreu el món.

Wireless Broadband Alliance -associació enfocada a promoure i permetre la cooperació entre subministradors de serveis, empreses, ciutats i proveïdors de tecnologia per millorar i avançar l’experiència de el client de Wi-Fi- és l’entitat organitzadora del Wireless Global Congress (WGC), del qual celebra una trobada als EUA i una altra a Europa cada any. El 2020, Chicago serà la seu de l’edició nord-americana del WGC al mes de juny, mentre que la capital catalana acollirà l’europea a l’octubre, amb la possibilitat de fer-ho quatre anys més. Frankfurt i Londres han estat les darreres ciutats europees en albergar aquest congrés internacional.

La convocatòria barcelonina del Wireless Global Congress tindrà lloc de forma simultània amb l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC), esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona i l’Industrial Internet Consortium enfocat a mostrar l’impacte de l’IOT i altres tecnologies disruptives com la intel·ligència artificial, la realitat augmentada, el blockchain o el digital twin en la digitalització de les indústries. En la seva anterior edició, IOTSWC va reunir 350 empreses expositores, més de 300 ponents i 16.000 professionals, de més de 120 països.

Amb aquest acord, els dos esdeveniments tecnològics aprofitaran sinèrgies a l’hora de convocar a empreses i professionals d’arreu el món, alhora que generaran espais de trobada i networking per a impulsar el coneixement compartit, promoure estàndards, detectar reptes i accelerar les oportunitats comercials, situant Barcelona com a l’epicentre de la transformació digital de les indústries en octubre de 2020.

Esdeveniment tecnològics referents
Segons el director general de la WBA, Tiago Rodrigues, “aquest serà un gran any per al món Wi-Fi i aquest acord amb el IOT Solutions World Congress, una bona plataforma per destacar els desenvolupaments en Wi-Fi que poden contribuir de manera important a la transformació digital d’economies i empreses”. Rodrigues ha afegit: “Durant l’any espero veure un creixement en les federacions de roaming que faran que l’ús de Wi-Fi sigui més fàcil i fluid per als consumidors, operadors, ciutats i empreses, així com el desplegament de Wi-Fi 6 i 6E fent ús de l’ample de banda de 6 GHz per millorar la velocitat de les connexions”.

Per la seva banda, el director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, ​​Salvador Tasqué, ha valorat molt positivament l’arribada del Wireless Global Congress (WGC) a la ciutat: “Estem molt satisfets d’acollir aquest esdeveniment mundial clau en l’ecosistema Wi-Fi que segueix reforçant el posicionament de Barcelona i Fira com a seu de congressos tecnològics referents internacionalment”. Tasqué ha subratllat, així mateix, que la connexió que s’estableix entre WGC i el IOTSWC “servirà per augmentar el poder de convocatòria de tots dos esdeveniments especialitzats en tecnologies disruptives que estan marcant la transformació de la indústria, l’economia i la societat”.

El programa d’WGC Barcelona cobrirà temes com les oportunitats que s’obren amb la propera generació de serveis de Wi-Fi (Wi-Fi 6 i 6 GHz), recopilació d’intel·ligència i anàlisi de dades, l’experiència del client de Wi-Fi, sinèrgies amb l’ecosistema IOT, impacte de la ciberseguretat, gestió d’identitat, serveis d’ubicació i el paper de Wi-Fi al futur del vehicle connectat. Entre els seus patrocinadors figuren Boing, Cisco, GlobalReach i Intel.

De mentre, IOTSWC 2020 treballa ja en els continguts de la seva sisena edició en què mostrarà el poder transformador de la digitalització amb tecnologies exponencials com ara IoT, AI, 5G, computació quàntica, robòtica, Blockchain, Digital Twin i oferirà, així mateix, solucions reals i coneixement per guiar a diferents sectors industrials en la implantació d’aquests avenços garantint el benestar i el creixement sostenible.

Barcelona, 29 de gener de 2020

 Fotografies disponibles aquí

Peu de foto: El director general de la WBA, Tiago Rodrigues, y el director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, signant l’acord de col·laboració

Sobre la Wireless Broadband Alliance

Fundada el 2003, la visió de la Wireless Broadband Alliance (WBA) és impulsar experiències de servei integrades i interoperables mitjançant Wi-Fi dins de l’ecosistema wi-fi global. La missió de WBA és permetre la col·laboració entre proveïdors de serveis, companyies tecnològiques i organitzacions per aconseguir aquesta visió. La WBA porta a terme programes i activitats per a abordar qüestions comercials i tècniques, així com oportunitats, per a les empreses membres.

Les àrees de treball de la WBA inclouen activitats de promoció, directrius de la indústria, assajos i certificació. Els seus programes clau inclouen NextGen Wi-Fi, 5G, IOT, Testing & Interoperability i Roaming, amb grups de treball dirigits per membres dedicats a resoldre estàndards i problemes tècnics per promoure serveis d’extrem a extrem i accelerar les oportunitats comercials. Formen part de l’associació els principals operadors i companyies tecnològiques líders, com ara Broadcom, BSNL, Orange, Facebook, Google, HPE Aruba, Huawei, Microsoft, NTT DOCOMO Ruckus, Shaw, SK Telecom i T-Mobile US. La Junta de la WBA inclou AT & T, Boing Wireless, BT, Cisco Systems, Comcast, Deutsche Telekom AG, GlobalReach Technology, Intel i KT Corporation. Es pot obtenir una llista completa dels membres actuals de la WBA aquí

Sobre Fira Barcelona

Fira de Barcelona és l’organització firal líder en el mercat espanyol especialment en salons professionals i industrials i una de les més importants d’Europa. En els seus recintes de Gran Via i Montjuïc es celebren cada any més de 150 salons, congressos i esdeveniments corporatius, que apleguen més de 30.000 empreses directes i representades i reben 2,5 milions de visitants de 200 països i territoris. La institució compta amb 400.000 m² de superfície d’exposició, una de les més grans d’Europa, i genera una destacada aportació econòmica i social al territori.

IOT Solutions World Congress és un dels esdeveniments destacats en el calendari de Fira de Barcelona des de 2015.

Contactes per a mitjans:

Wireless Broadband Alliance Press
US Media Inquiries
Sonus PR for WBAMicah Warren
+1 (609) 247-6525 wba@sonuspr.com

EMEA/ROW Media Inquiries
Sonus PR for WBA – Chevaan Seresinhe
+44 20 3751 0330 – wba@sonuspr.com

Fira de Barcelona’s Press Office
IOT Solutions World Congress (IOTSWC)
Maria Dolores Herranz
Tel. +34 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com