Dibuixar lletres i personalitzar àlbums de fotos, tendències a l’alça al Handmade Festival

Els anomenen lettering i scrapbooking, dues tendències de moda al món del do it yourself anglosaxó que també comencen a popularitzar-se al nostre país. L’art de traçar a mà les lletres de l’alfabet (lettering) i la tècnica de decorar els àlbums de fotografies amb tota mena d’objectes (scrapbooking), seran dues de les disciplines més en voga que estaran presents en la nova edició del Handmade Festival que tindrà lloc del 28 al 30 d’abril al Palau 2 i a la Plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. 
Dibuixar lletres ja no és cosa de nens, només. Els últims anys, hem viscut un boom d’aquesta tècnica que consisteix en fer lletres a mà. Els clàssics cartells del mercat anunciant les ofertes del dia han deixat les parades de peix i verdura i han colonitzat la comunicació publicitària o els cartells dels nous locals de moda de les ciutats més cosmopolites. El lettering és present a tot arreu i ha tornat per quedar-se.
Aquesta tècnica manual, nascuda des el mateix moment que va sorgir l’escriptura pels volts de l’any 3.500 aC a Mesopotàmia, torna a estar de moda en plena era tecnològica. Davant la necessitat de desconnectar del ritme trepidant del dia a dia, torna amb força el lettering, no només com a element de suport publicitari, sinó com a tècnica de relaxació. I és que, els experts asseguren que aquest tipus d’activitats ajuden a relaxar-se i a desestressar-se. El lettering requereix concentració i ens ajuda a alliberar de preocupacions la nostra ment. La respiració és un element clau, doncs una respiració pausada i serena ajuda que la nostra traçada sigui més ferma y harmoniosa. Mimar cadascuna de les lletres que dibuixem, sense presses, ens aporta una enorme tranquil•litat.
Per aprofundir amb aquesta tècnica mil•lenària, el Handmade Festival proposa diverses activitats entre les que destaca la masterclass que es farà dissabte 29 a les 17:15h de la mà de Talens Talens a l’espai Masterclass o també el taller d’iniciació a aquesta tècnica el dissabte a les 11h, a les 12h i a les 13h a l’espai d’Abacus.
Scrapbooking: grans beneficis terapèutics
Aquesta manualitat, consistent en decorar àlbums de fotografies, llibres o simples llibretes amb retalls de paper, adhesius, botons i tota mena d’objectes, és ara també una tècnica que aporta nombrosos beneficis per a la salut. La seva pràctica afavoreix la concentració, doncs hi posem tota la nostra atenció i les hores passen sense adonar-nos-en. També ajuda a millorar la planificació, perquè l’scrapbooking obliga a conèixer moltes tècniques, estils i cal organitzar-se per etapes i planificar cadascun dels passos a seguir de manera ordenada.
A nivell emocional també aporta importants beneficis com ara l’augment de la creativitat, la confiança en un mateix i l’afectivitat. A banda dels aspectes positius en termes de coordinació, estimulació sensorial i motricitat fina.
Al Handmade Festival l’scrapbooking estarà present a l’espai Carrotcake Cafè, on els membres d’aquest col•lectiu – principals referents de la disciplina a nivell nacional – oferiran durant els tres dies del certamen  tallers, demostracions i showrooms per a tots els gustos. També a l’espai Pakart, es faran tallers d’aquesta disciplina: el 28 d’abril a les 10h i a les 18h, i el 29 a les 12 i a les 18h, i el 30 a les 16h i 17h.
Un altre dels reclams del Handmade Festival serà, un any més, el bricolatge i la jardineria que a cada edició desperten més i més interès entre els visitants. Enguany l’espai específic per aquestes dos sectors augmenta i arriba fins els 800m². Bon part els ocuparà l’estand de Bauhaus que oferirà una quarantena de tallers gratuïts.
El Handmade Festival reunirà més de 300 activitats
Entre el 28 i el 30 d’abril el Palau 2 i la Plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona es converteix en cita imprescindible pels aficionats al do it yourself. 150 expositors més importants del sector de l’entreteniment creatiu i les arts plàstiques oferiran més de 300 activitats per a tots els públics, entre masterclasses, tallers, xerrades, presentacions de productes i concerts.
Barcelona, 25 d’abril de 2017