Denim Première Vision torna a Montjuïc per presentar les tendències jeanswear de 2017-18

Denim Première Vision, la fira líder de la indústria tèxtil texana, tornarà del 18 al 19 de maig al palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona per celebrar la seva 18a edició, la 5a que té lloc a Barcelona. El saló reuneix l’oferta de gairebé un centenar d’expositors que conformen l’elit mundial dels productors del teixit denim amb el qual es confeccionen les peces texanes. En aquesta ocasió, les empreses presentaran les seves propostes per a la temporada tardor-hivern 2017/18.
La millor plataforma del mercat denim dirigit al sector Premium torna a Barcelona amb les propostes de 95 expositors procedents de 23 països, sobretot de Turquia, Itàlia i el Marroc. Gairebé la meitat (48%) de l’oferta està constituïda per teixidors, el 16% per confeccionistes, bugaders i especialistes en acabats, el 20% fabricants d’accessoris, i la resta per productors de fibres i filadors i experts en el desenvolupament de tecnologia
Després de passar per una rigorosa selecció, Denim Première Vision ha escollit 7 noves empreses expositores: es tracta de 5 teixidors procedents d’Itàlia, Brasil, Marroc i Pakistan, i de dos fabricants d’accessoris, un portuguès i un turc. Així mateix, tornaran a participar algunes empreses espanyoles: Etiquetes de la Mediterrània, d’Elx, i Etiquetes Granero, de València; les catalanes Iberlaser i Macsa, especialitzades en tecnologia làser i en solucions de traçabilitat i codificació; la valenciana Jeanología, també experta en el tractament del denim amb el làser; i finalment la fàbrica de teixits Tèxtil Santanderina i la barcelonina Unitin-Indústries Morera, especialista en l’elaboració del cotó indi.
Totes les noves tendències a l’espai ‘Denim Ville’
La fira inclourà una zona de presentació de tendències, que en aquesta convocatòria serà la recreació d’una ciutat denominada “Denim Ville” on s’exposaran diferents peces realitzades amb els teixits i accessoris de la temporada tardor hivern 2017-18 presentats pels expositors. Comptarà també amb un espai on un equip d’apassionats del denim donarà una segona vida en directe a vells texans usats o desgastats usant màquines de cosir vintage, i amb un ‘Denim Barber Shop’, on prendre una pausa. Una altra novetat d’aquest any és la possibilitat de customitzar la clàssica bossa en denim que l’organització lliura als visitants de la fira. Serà suficient seguir una ruta que portarà als interessats fins a tres estands on podran decorar l’obsequi amb plaques de metall, pegats brodats o fins i tot amb un dibuix imprès amb el làser.
El saló acollirà així mateix el seminari “Denim Trend Tasting” que el 18 de maig a les 12.30h i el dijous 19 a les 11.30h reunirà diversos experts que avançaran les tendències mundials del jeanswear. Altres activitats destacades seran la “Smart Creation Premiere Vision ‘, una masterclass per comprendre les innovacions, reptes i noves apostes del món del denim en matèria de creació i producció responsable, i també” Beautifying the performance “, un seminari que tindrà lloc el dimecres 18 a les 15.00h, organitzat per l’expositor Calik Denim que mostrarà els resultats de les seves creacions ‘strech’ elaborades amb fibres de LYCRA.
Més exposicions i més novetats que mai
Aquesta edició integrarà diferents activitats que complementen l’oferta comercial del saló, com l’espai dedicat al ‘bib overall’, el peto de treball texà que protagonitzarà al Coffee Shop Denim Première Vision una exposició de peces úniques. Per la seva banda, la revista japonesa Clutch presentarà una ‘exposició homenatge’ al denim japonès a través d’una sèrie de fotografies i una selecció de pantalons texans desgastats, testimonis de la qualitat i de la longevitat del teixit blau ‘made in Japan’.
Entre les novetats, destaquen els jeans anti-taques produïts per la start up Odo Denim (estand A6) que fabrica texans a prova de taques i olors gràcies a la nanotecnologia que, combinada amb fibres de plata, aconsegueix un teixit denim no només high tech , sinó també sostenible gràcies a la reducció significativa del nombre de rentats necessaris. I a més d’anti-taques, els texans es poden dissenyar a mida gràcies a Selfnation (estand A8) i al seu programa exclusiu que escaneja les mesures del client i li ofereix uns texans personalitzats.
Denim Première Vision, de caràcter professional, espera la visita de 4.000 operadors del sector entre empresaris i directius de marques de moda jeanswear d’alta gamma, fabricants i dissenyadors. Se celebrarà al palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona de 9.30 a 18.30h. Les acreditacions dels periodistes es realitzaran directament al taulell de premsa ubicat a l’entrada del saló o a través del web www.denimpremierevision.com.
Barcelona, 12 de maig 2016