Cuba, país convidat d’honor de Liber 2018

Cuba serà el país convidat d’honor a la propera edició de Liber, Fira Internacional del Llibre, -que organitza enguany Fira de Barcelona i promou la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) – i que tindrà lloc del 3 al 5 d’octubre al recinte de Gran Via.
Cuba tindrà un espai expositiu central dins de la fira per mostrar la riquesa i varietat de la seva literatura, l’evolució del seu sistema editorial, així com els fruits del treball desenvolupat als darrers anys en els àmbits de la comercialització i promoció del llibre i de la lectura. Tot això, a través d’un catàleg de gran qualitat, tant de temes com d’autors.
Viatjarà a Liber una representació d’escriptors, poetes, artistes, agents literaris i editorials de l’illa acompanyats de representants del Instituto Cubano del Libro, la Cámara Cubana del Libro i l’Ambaixada de la República de Cuba a Espanya, institucions compromeses perquè la participació en l’esdeveniment sigui un èxit.
La presència de Cuba com a convidat d’honor suposa una oportunitat única per conèixer de primera mà la literatura i l’actual producció editorial cubana, iniciar acords comercials o de col·laboració i estrènyer llaços culturals amb l’illa. En aquest sentit, els compradors i prescriptors convidats directament per Liber, així com els expositors i visitants que ho desitgin, podran mantenir una agenda d’entrevistes amb la delegació cubana.
Així mateix, a través del programa d’activitats es contribuirà a difondre i promocionar autors i editors, tant en l’àmbit sectorial com entre el públic lector. En aquest sentit, a la fira hi haurà xerrades, conferències, presentacions i lectures dels autors i editors cubans assistents que s’estendran, a més, a altres llocs de la Ciutat Comtal.
Liber, principal esdeveniment professional d’Europa dedicat al llibre en espanyol, reunirà més de 350 editorials i empreses d’una desena de països i preveu l’assistència de 10.000 professionals. La fira aglutinarà novament a tots els sectors del llibre i oferirà oportunitats comercials, trobades de negoci i contactes professionals tant en el mercat nacional com en l’internacional. Paral·lelament, fomentarà el debat, el coneixement i intercanvi d’experiències sobre els diferents àmbits relacionats amb el llibre a través de les seves Jornades Professionals.
Liber 2018 està patrocinat pel Ministeri de Cultura i Esport, ICEX Exportación e Inversiones, CEDRO, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i compta amb la col·laboració d’Acció Cultural Espanyola AC / E; el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana
Barcelona, 4 de setembre de 2018