Cuba confia a Fira la internacionalització de FECONS, la seva fira de la construcció

El Ministeri de la Construcció de Cuba i Fira de Barcelona han arribat a un acord perquè la institució firal barcelonina assumeixi la projecció internacional de FECONS, la Fira de la Construcció que organitza biennalment al recinte Pabexpo de l’Havana el Grup Empresarial Palco, principal operador governamental firal cubà, amb el qual Fira té ja un conveni de col·laboració per a l’organització de diversos esdeveniments. 

L’acord s’ha formalitzat en el marc de Barcelona Building Construmat, Saló Internacional de la Construcció que se celebra al recinte de Gran Via, per part del director de Negoci Internacional de la institució firal barcelonina, Ricard Zapatero, i del director general del ministeri de la Construcció de Cuba, Guillermo Fatjó, qui encapçala la delegació oficial que ha visitat el saló de Fira, on l’illa caribenya compta amb un estand.
Fira de Barcelona s’encarregarà de la comercialització internacional del certamen cubà amb l’objectiu d’incrementar la presència d’empreses expositores del sector de la construcció de tot el món, especialment les procedents d’Europa i Amèrica Llatina.
El director de Negoci Internacional, Ricard Zapatero, ha agraït al govern cubà “la confiança a Fira de Barcelona per impulsar la internacionalització d’aquest important esdeveniment amb un acord que reafirma la nostra aposta i posició com a principal operador firal internacional a l’illa. El nostre repte serà atraure empreses de tot el món per obrir-los les portes a un mercat en creixement i amb grans oportunitats d’expansió”.
La 12a edició de FECONS, que tindrà lloc a l’abril de 2018, es presenta com una gran ocasió perquè les empreses del sector puguin participar en noves iniciatives de construcció a l’illa, ja que el Govern cubà té previst desenvolupar en els propers anys més de 300 projectes que abasten des de la construcció d’hotels o camps de golf a infraestructures com dessalinitzadores, o la rehabilitació del centre urbà de la capital, l’Havana, en un context de major obertura econòmica.
Amb aquest acord de col·laboració, Fira de Barcelona consolida la seva presència a l’illa, on ja participa conjuntament amb el Grup Empresarial Palco en l’organització de salons com Pacgraf Cuba, HostelCuba, Aliments Cuba o les fires d’Energies Renovables i de Sistemes de Seguretat i emergències, i, al mateix temps, reafirma la seva aposta internacional.
Foto de l’acord: director general del ministeri de la Construcció de Cuba, Guillermo Fatjó, i director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, amb altres responsables del govern cubà i Fira de Barcelona a Barcelona Building Construmat 2017.
Barcelona, 25 de maig de 2017