Creixement rècord de marques i superfície d’Automobile Barcelona en el seu centenari

Automobile Barcelona, el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona, celebrarà de l’11 al 19 de maig de 2019 – 9 i 10 de maig per a premsa i professionals – la major edició dels darrers anys amb motiu del seu centenari. El certamen -el primer esdeveniment firal a Espanya en commemorar 100 anys-, registrarà un increment en el nombre de marques presents amb un total de 37 previstes. Això suposa un creixement del 25% respecte a les 30 de la darrera edició celebrada el 2017 i un augment de l’espai expositiu que comporta la recuperació dels palaus 2 i Z6 del recinte de Montjuïc.

Entre les marques que han sol·licitat la seva participació fins ara figuren les principals firmes del sector: Abarth, Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Land-Rover, Lexus, Maserati, Mazda, Mercedes Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Piaggio professional, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Tesla, Toyota, Volkswagen i Volvo, així com el retorn de mites com Hispano Suïssa.
Enric Lacalle, president del saló, s’ha mostrat convençut que “el creixement en el nombre de marques i de superfície d’exposició, unit al fet de tractar-se de l’edició centenària d’un saló tan emblemàtic com ho és el Saló de l’Automòbil, ara Automobile Barcelona, confirma que estem davant d’un dels esdeveniments automobilístics més importants del any”. “Tots estem treballant per aconseguir que aquesta edició sigui absolutament ineludible per a tothom amb un programa que oferirà als visitants la possibilitat de fer un passeig per la història de l’esdeveniment, descobrir les últimes joies d’una indústria clau per al nostre país i sorprendre’s amb les innovacions tecnològiques que transformaran la mobilitat i les nostres vides en un futur no molt llunyà”, ha afegit Lacalle.
En aquest mateix sentit s’ha expressat el president d’Anfac (Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions), José Vicente de los Mozos, que ha destacat que “Automobile Barcelona 2019 serà l’oportunitat de tenir un aparador i un altaveu important per a la indústria de l’automoció a Espanya de cara a la ciutadania i al món, per mostrar el fort compromís de les empreses amb el teixit industrial del país, amb la innovació i amb la competitivitat davant la nova mobilitat del futur, més eficient i intel·ligent”.
El certamen comptarà també amb la participació d’altres marques del sector de l’automoció, de serveis, components i tecnologia dotant així a Automobile Barcelona d’una oferta més àmplia i transversal.
La major edició dels últims anys
Automobile Barcelona celebrarà la seva 40a edició, la més gran dels últims anys, amb més marques i més superfície d’exposició. La incorporació de més firmes i noves activitats ha suposat l’ampliació a dos nous pavellons: el Palau 2 i el Z6 del recinte de Montjuïc. Allà es mostraran les novetats d’algunes de les marques participants i se celebraran també algunes de les activitats programades per al públic assistent.
Així, l’esdeveniment s’estructurarà en tres grans eixos: Motorshow, dedicat a les novetats de les marques i a la transformació tecnològica que està donant forma al futur de l’automoció a través de la connectivitat, la conducció autònoma, l’electrificació, l’internet de les coses i la mobilitat intel·ligent; Connected Street, on els visitants podran experimentar aquestes noves tecnologies en un entorn real equipat amb les últimes innovacions, i un tercer, Road to 100, un programa d’activitats que proposarà un ampli recorregut pels seus 100 anys d’història i l’estreta relació entre Barcelona i el desenvolupament de la indústria automobilística.
Reconeixement públic i institucional
La importància del saló per a la indústria de l’automoció a Espanya juntament amb el seu paper com a plataforma d’innovació del sector i aparador internacional per a les marques automobilístiques ha suposat que el Congrés dels Diputats hagi declarat el certamen com a esdeveniment d’excepcional interès públic, fet recollit en els Pressupostos Generals de l’Estat 2018. Aquest reconeixement, que va ser sol·licitat pel Saló i Anfac suposarà beneficis fiscals per a les empreses que col·laborin en la promoció i celebració de l’esdeveniment.
Automobile Barcelona serà de nou un gran aparador internacional on les principals marques presentaran les seves novetats, en el marc de l’únic certamen d’Espanya que compta amb el reconeixement internacional de la OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles), i el suport d’Anfac i Aniacam.
Madrid, 4 de febrer de 2019

*******************************************************

Llistat de marques previstes

Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Ferrari

Fiat

Fiat Profesional

Hispano Suiza

Honda

Hyundai

Infiniti

Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Land-Rover

Lexus

Maserati

Mazda

Mercedes Benz

Mini

Mitsubishi

Nissan

Piaggio profesional

Porsche

Renault

Rolls-Royce

Seat

Skoda

Smart

Subaru

Suzuki

Tesla

Toyota

Volkswagen

Volvo