Cinc envasos espanyols guanyen als WorldStar Awards, el concurs de packaging més importante del món

Cinc envasos espanyols han estat premiats als WorldStar Awards 2019, el concurs de packaging més important del món. En aquesta competició només participen productes guardonats prèviament en certàmens nacionals reconeguts per la World Packaging Organisation, que en el cas d’Espanya són els Premis Líderpack que convoquen Graphispack Asociación i el saló Hispack de Fira de Barcelona. Aquest any han concorregut 319 envasos de 35 països.

Els treballs espanyols premiats són: “Temptation”, una ampolla de vodka pintada en diversos tons, barrejant el rosa i groc, amb una serigrafia realitzada en blanc i marca en un stamping en rosa realitzada per l’estudi de disseny Avanza; la “motxilla atòmica” de Flexomed, un envàs isotèrmic per a dues ampolles de vi que es pot portar com a motxilla o bossa; un envàs per a un oli d’oliva ecològic de Finca Telena realitzat per Glasspackaging que utilitza un recobriment en pols amb pintura orgànica per aconseguir un packaging sostenible amb un disseny trencador; un pack 100% biodegradable i compostable per a detergents ecològics Flopp en càpsules hidrosolubles realitzat per Careli 2007; i l’envàs de Concentralia Ecofoam System Home presentat per Salló Kyra que destaca pel seu sistema de preparació del producte de neteja i dosificació.
En aquesta edició dels WorldStar s’han concedit 189 guardons, en els apartats de begudes; alimentació; salut i bellesa; medicina i farmàcia; llar; electrònica; packaging de luxe; etiquetatge i decoració d’envasos; materials de packaging i components; punt de venda; logística i altres. El jurat, format per representants de 20 associacions de packaging d’arreu el món, decideix si un treball és mereixedor d’un WorldStar per comparació amb altres envasos de la seva mateixa categoria.
El país que més premis ha aconseguit ha estat el Japó (25) seguit de Turquia (22), La Xina (21), Alemanya (15), República Txeca (14), Índia (11) i Estats Units (7). El packaging espanyol s’ha col·locat onzè en el rànquing de distincions al costat de Hongria. El lliurament de trofeus tindrà lloc a Praga el 15 de maig de 2019 on també es donaran a conèixer els guanyadors en les categories especials: millor packaging sostenible; millor packaging per evitar el malbaratament alimentari; millor màrqueting en packaging; i premi del president del jurat, així com els treballs guardonats en els WorldStar Student Awards.
El secretari general de Graphispack Associació, Ignasi Cusí -qui va participar en la reunió del jurat dels Worldstar Awards celebrada el passat mes de novembre a Jinan (Xina) -, ha destacat el notable augment de solucions d’envàs i embalatge sostenibles “la qual cosa demostra l’aposta de la indústria del packaging per la innovació en materials i sistemes de producció per reduir l’impacte dels envasos en l’entorn, disminuint els residus de packaging, aplicant ecodisseny i estratègies de reutilització i reciclatge “. Per la seva banda, el director d’Hispack, Xavier Pascual, s’ha mostrat molt satisfet amb els resultats aconseguits pels Líderpack en els WorldStar: “El packaging espanyol té un molt bon posicionament internacional i destaca cada any per la seva originalitat, innovació i qualitat de producció “.
Aquests cinc envasos espanyols guanyadors dels WorldStar, així com la resta de treballs que van ser reconeguts el passat mes d’octubre als Premis Liderpack, el certamen d’envàs, embalatge i Publicitat en el Lloc de Venda de referència a Espanya, rebran el seu trofeu el proper mes de març durant la celebració de Graphispag.
Barcelona 21 de desembre de 2018