Carrefour, Uber, Hugo Boss, Airbus i Merck entre els ponents de IoTSWC 2019

Ja està disponible el programa complet del IoT Solutions World Congress (IoTSWC). L’esdeveniment que organitza Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium (IIC) presentarà les experiències d’empreses usuàries de solucions IoT, IA i blockchain com Carrefour, Uber, Airbus, Hugo Boss, SNCF Réseau, Maersk GTD , Merck o Daimler Motors, entre d’altres. També hi participaran directius de firmes tecnològiques com Dell, Ericsson, ABB, Google Cloud, Huawei, IBM, Microsoft, SAS, Thingstream AG i Wipro, així com reconeguts analistes per prendre el pols a la digitalització de les indústries i els nous reptes que es plantegen.

IoTSWC 2019, que tindrà lloc del 29 al 31 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, configura el seu congrés al voltant de nou eixos temàtics: tecnologies facilitadores de l’IoT, transport connectat; fabricació; energia i subministraments; sector salut; construcció i infraestructures; altres indústries; intel·ligència artificial; i blockchain. Se celebraran més de 200 sessions entre conferències, taules rodones i presentacions, i es preveu la participació de més de 400 ponents.

Les bones pràctiques i casos d’èxit d’empreses que han implementat l’IoT, intel·ligència artificial i blockchain aconseguint importants avantatges competitius centraran bona part del Congrés per inspirar als assistents i ajudar a identificar tendències.

És el cas, per exemple, d’UBER que explicarà com l’IoT ajuda a minimitzar els costos a l’hora de desplegar flotes de vehicles elèctrics; o de Daimler Motors que abordarà la revolució IoT a la indústria de l’automoció; de Carrefour, pioner en introduir la tecnologia blockchain per conèixer la traçabilitat dels aliments que ven als seus establiments; o d’Airbus, amb un projecte basat en blockchain per rastrejar rutes programades de drons i garantir la seguretat en l’espai aeri.

La companyia pública ferroviària francesa (SNCF) exposarà els resultats obtinguts després d’aplicar el manteniment predictiu via IoT als seus 30.000km de vies, 15.000 trens i 3.000 estacions. La firma de moda Hugo Boss explicarà com la intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic estan canviant els seus sistemes de producció, l’accés a mercats i les oportunitats de venda al retail. O Sainsbury, retailer britànic que aplica sistemes IoT per controlar la temperatura dels aliments.

L’Aeroport de Brussel·les presentarà les seves estratègies per aconseguir que el viatge dels passatgers sigui “intel·ligent” i “sense interrupcions” des que va arribar a l’aeroport, l’embarcament a l’avió, el pas per la frontera, la recollida d’equipatge i l’arribada a casa. També s’exposarà l’experiència de les ciutats de Kuwait i Doha que han implementat una xarxa de monitorització d’IoT en temps real per controlar la qualitat de l’aire i protegir els ciutadans.

Es veurà també una solució 5.0 per a banys públics d’àrees comercials, centres de transport o estacions de servei impulsada per Roca amb la qual es recullen dades claus per a la millora de les operacions, el manteniment, la neteja, la gestió de l’aigua i la satisfacció dels clients. A més, es dedicarà temps a analitzar la revolució de l’atenció sanitària via IoT amb els exemples dels consorcis hospitalaris UCSF Health de Califòrnia i Radboudumc dels Països Baixos. Així mateix es presentaran els resultats del programa de l’Hospital Vall d’Hebron que mitjançant l’ús de sensors fisiològics està monitoritzant l’estrès dels cuidadors de nens amb trastorns neurològics i del Hospital-at-Home de Sanitas, que brinda atenció segura, d’alta qualitat i hospitalària a pacients a la comoditat dels seus propis llars, a través d’una plataforma de salut connectada d’IoT.

Per la seva banda, Legal Aid Ontario corporació responsable d’administrar el programa d’assistència legal en aquesta província canadenca presentarà el seu cas de digitalització i ús de solucions de blockchain. En la mateixa línia Maersk donarà a conèixer èxits concrets d’ús de blockchain en la indústria del transport marítim i l’estalvi de costos que suposa.

En altres sessions, IoTSWC 2019 analitzarà l’estat d’implementació de la intel·ligència artificial i les tecnologies d’aprenentatge automàtic per a la millora de processos. També tractarà qüestions relacionades amb l’estandardització, així com aspectes ètics i responsabilitats socials que sorgeixen en l’inici de l’era de les màquines intel·ligents. En aquesta línia, s’abordarà també la relació i el paper de les persones i les màquines en la indústria 4.0 per millorar la seguretat, productivitat i els processos.

A més, es parlarà de tecnologies facilitadores d’IoT des de les experiències aportades per empreses de diferents sectors industrials. Es dedicarà especial atenció al potencial que aporta “Digital Twins”, una de les principals tendències estratègiques en el IoT industrial. Així mateix, cal destacar la intervenció de Joe Barkai, autor de The Outcome Economy: How the Industrial Internet of Things is Transforming Every Business qui farà una prospectiva del desenvolupament de la intel·ligència artificial.

Empreses líders
Paral·lelament, participaran executius de companyies mundials proveïdores de solucions per a digitalitzar tot tipus d’indústries. En el llistat de ponents figuren K. Eric Harper, Zoya Alexeeva i Bernd Heistercamp (ABB); Teresa Tung i Edy Liongosari (Accenture Labs); Dirk Slama (Bosch Software Innovations); Said Tabet (Dell); Jake Gostylo (Dun & Bradstreet); Shannon Lucas (Ericsson); Garret Miller (GE Current), Jennifer Bennett (Google Cloud); Beverly Rider, Ram Ramachander i Jim Donaldson(Hitachi); Maria Schwenger i Scott Bracken (Honeywell); Wael William Diab (Huawei); Juan José Ruiz (IBM), Chris Pendleton, Rimes Mortimer, Clemens Vasters i Ron Zahavi (Microsoft); (Shyam Varan Nath (Oracle Corporation); Brad Klenz, Mark Wolff i Gul Edge (SAS); Charles Paumelle (Thales), Madhusudan Pai, Josh Ridley, Calvin Smith i Jayraj Nair (Wipro); Philipp Bolliger (Thingstream AG); Stephen Laaper, Helena Lisachuk i Mark Cotteleer (Deloitte); Ulrich Ahle (Fiware).

Sobre IoTSWC
IoT Solutions World Congress (IoTSWC) és el major esdeveniment internacional en innovacions de l’internet industrial i l’únic que uneix exposició comercial, congrés, testbeds i networking professional al més alt nivell amb l’objectiu d’ajudar a digitalitzar indústries i negocis. Està organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium. En la seva propera edició preveu reunir 400 empreses expositors i més de 400 ponents de tot el món, així com superar els 16.000 visitants de més de 120 països registrats el 2018.

Barcelona, 25 de juliol de 2019