Brasil tindrà el seu propi saló Alimentaria

Brasil serà la propera convocatòria internacional del saló Alimentaria després de l’acord assolit per Alimentaria Exhibitions amb el principal organitzador firal del país, Reed Exhibitions Alcántara Machado. La celebració d’Alimentaria Brasil el setembre de 2013 a Sao Paulo, suposarà un pas decisiu en l’estratègia d’internacionalització de la companyia, que compta ja amb fires homònimes a Lisboa i Mèxic DF, a més de la de Barcelona.

La marca Alimentaria gaudeix de gran prestigi a Amèrica Llatina on el saló ha sabut posicionar-se d’acord amb les exigències del mercat, sent el principal motor d’expansió internacional d’Alimentaria Exhibitions. Per raons històriques i per estratègia de la indústria agroalimentària espanyola, els països llatinoamericans encapçalen el rànquing d’expositors i visitants internacionals del saló.

Alimentaria Brasil suposa el primer llançament firal d’Alimentaria Exhibitions després que Fira de Barcelona hagi pres, des del passat mes de desembre, el control de la societat en adquirir el 50 % del capital en mans de Reed Exhibitions. En el marc d’aquesta operació, Fira i la multinacional britànica van acordar, així mateix, treballar conjuntament per reforçar la projecció internacional del saló, especialment en zones de gran valor estratègic com és el cas de Llatinoamèrica. En aquesta línia se situa la col·laboració amb Reed Exhibitions Alcántara Machado que  reforça, a més, la política d’Alimentaria d’establir aliances amb socis locals per afavorir les sinèrgies i oportunitats de negoci.

Coincidència amb Equipotel Sao Paulo
Alimentaria Brasil, que tindrà lloc del 16 al 19 de setembre de 2013 al Parc Anhembi de Sao Paulo, se celebrarà coincidint amb Equipotel Sao Paulo, la major fira d’hostaleria  i gastronomia de Llatinoamèrica que aplega anualment més de 48.000 professionals i prop d’1.400 expositors.

En la seva primera edició, Alimentaria Brasil, que espera ocupar 18.500 m2 i congregar prop de 300 expositors i 50.000 visitants professionals, comptarà amb la col·laboració de les principals entitats professionals nacionals del sector com l’Associació de Distribuïdors de Begudes (ADIBE), Associació Brasileira de Distribuïdors d’Hostaleria (ABAD), Associació de Bars i Restaurants i Federació Brasilera d’Hostalatge, entre d’altres.

Per al director general d’Alimentaria Exhibitions, J. Antoni Valls, “Alimentaria Brasil suposa un pas més en l’obertura del saló cap a nous mercats i en el seu posicionament com a motor del comerç exterior de la indústria agroalimentària espanyola i de molts països”
Segons el director d’esdeveniments de Reed Exhibitions Alcántara Machado, Marcelo Vital, la coincidència de la nova Alimentaria Brasil amb Equipotel Sao Paulo  “potenciarà les sinèrgies entre ambdós salons i generarà valor afegit per als nostres expositors i visitants”.

Amb 50 anys d’existència, Equipotel Sao Paulo serà, sens dubte, el millor entorn per a la nova Alimentaria a Brasil, on els sectors d’hostaleria, restauració i hoteleria, grans demandants de la indústria alimentària, experimenten alts nivells de creixement. Actualment s’estan construint a Brasil 330 hotels, un terç d’ells a Sao Paulo i el país compta amb un milió de restaurants, bars i establiments de restauració.

Alimentaria Brasil s’inspira en el model firal d’Alimentaria que tan bons resultats ha obtingut, estructurant-se en diverses àrees monogràfiques per especialitats com Multiprodutos -aliments diversos-, Vinhateria -vins-, Interbebidas -aigües, sucs, refrescs, cerveses i begudes espirituoses-, Interpesca -productes del mar i aqüicultura-, Congelexpo -productes congelats-, Intercarne -carns i derivats-, Orgânicos -aliments orgànics-, Olivaria -olis vegetals-, Interlacteos -làctics i derivats-, i Mundidulce -dolços, xocolates, pastissos, etc. -.

Mercat d’oportunitats
“Brasil representa una destinació prioritària i una gran oportunitat per a la inversió de l’agroindústria espanyola que, al costat del turisme i la gastronomia, constitueix un dels motors de la nostra economia”, afirma Valls. Les vendes de la indústria alimentària espanyola a Brasil van augmentar un 30% el 2011 respecte l’any anterior, assolint els 107 milions d’euros, segons la Federació d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB).

Brasil, sisena potència econòmica mundial, és la principal plataforma d’entrada al mercat sud-americà. El seu Producte Interior Brut (PIB) va augmentar un 2.8% el 2011 i segons previsions de The Economist Intelligence Unit, el creixement de l’economia serà d’un 4.5% el 2013 i d’un 5% el 2014. La renda per càpita va pujar el 3.4% l’any passat fins situar-se en 11.858 dòlars. La celebració del Campionat Mundial de Futbol el 2014 i dels Jocs Olímpics el 2016 ha augmentat l’interès de les empreses estrangeres pel mercat brasiler, estimant-se una demanda d’inversions d’uns 52.000 milions de dòlars en els propers dos anys.

Alimentaria Exhibitions
Alimentaria Exhibitions ocupa posicions de lideratge firal del sector alimentari als països on actua, gestionant més de 150.000 m2 nets d’exposició, amb un volum de 5.000 expositors internacionals de la indústria, el comerç, els equipaments i les tecnologies alimentàries, que mobilitzen al voltant de 200.000 visitants professionals.

Les principals capçaleres firals de la companyia són Alimentaria, Bta. -Barcelona tecnologies de l’alimentació- i Seafood Barcelona, a Barcelona; Alimentaria&Horexpo Lisboa, a Portugal, Alimentaria Mèxic, a Mèxic; i a partir de setembre de 2013, Alimentaria Brasil, a Sao Paulo.

Barcelona, 6 de març de 2013