Bizbarcelona ofereix suport i oportunitats per a pimes, emprenedors i autònoms

Per primera vegada, Bizbarcelona by Barcelona Activa estructura l’oferta en dues àrees diferenciades: Bizemprèn, enfocada a emprenedors; i Bizpimes per a empreses en creixement. Els propers 1 i 2 de juliol, el saló oferirà conferències, activitats de networking, oportunitats de finançament,  assessorament personalitzat i productes i serveis específics amb l’objectiu de seguir sent l’esdeveniment de referència pel recolzament a l’emprenedor i a la petita i mitjana empresa del nostre país.

Al saló, –que tindrà lloc als palaus  i 2 del recinte de Montjuïc–, les pimes, els emprenedors i els autònoms trobaran assessorament, networking, finançament i solucions reals per fer créixer els seus negocis de forma àgil i eficaç. En total, durant Bizbarcelona s’organitzaran 143 conferències, intervindran 220 ponents, tindran lloc 9 actes especials, es realitzaran 26 activitats de networking, hi assistiran un centenar d’expositors i es durà a terme un mercat de finançament.
D’aquesta manera, Bizemprèn concentrarà totes les eines, serveis, assessorament, tallers, conferències i activitats per als qui persegueixen materialitzar idees de negoci o cerquen fórmules d’autoocupació. Els temes s’ordenaran segons les fases en les quals es troba el projecte i que, des de l’organització del certamen, s’han definit com a visió, passió o execució.
Visió, passió i execució
A l’apartat de visió, es parlarà, per exemple, de les diferències entre acceleradores, incubadores i business builders; què és el mentoring; com crear nous productes a partir de ‘Wallets’ i ‘wearables’; eines per innovar; oportunitats de negoci a l’enoturisme o a l’espai; emprenedoria cooperativa i social, o els serveis i recursos per emprendre a Catalunya, entre d’altres qüestions.
En l’àmbit de la passió per emprendre, Bizbarcelona de la mà de la Fundación Incyde proposa un panel de ponents que, amb les seves xerrades, motivin, inspirin i ajudin a aprendre dels altres i a conèixer-se un mateix. Entre d’altres, destaquen el consultor Víctor Kuppers; la promotora de Makers of Barcelona, Cecilia Tham; l’expert en intraemprenedoria, Albert Riba; la supervivent del tsunami de l’any 2004, la història de la qual va inspirar la pel·lícula ‘Lo Imposible’; María Belón; la presidenta de Spain Startup, María Benjumea; o el presentador del concurs televisiu ‘Pasapalabra’, Christian Gálvez, entre d’altres.
En aquest bloc es desenvoluparan les conferències que aporta Failcon, un esdeveniment que presenta les errades com a pas previ per construir l’èxit amb noms como el fundador de El tenedor, Marcos Alves; Christian Rodríguez, director general de Byhours o André Vanyi-Robin, coautor del llibre “He fracassat, i què”.
Finalment, per passar de la idea a l’acció, se celebraran conferències sobre creació i gestió empresarial; comunicació i màrqueting 2.0; vendes i internacionalització; innovació, noves oportunitats i tendències; i finançament. També s’hi inclouran espais d’assessorament personalitzat a càrrec d’experts de Barcelona Activa sobre aquests mateixos temes i activitats de networking promogudes per diverses entitats on trobar socis, proveïdors i possibles clients. A més, s’organitzarà una nova edició del Mercat de Finançament, organitzat per Barcelona Activa, que compta amb la participació de l’Institut Català de Finances, Business Angels, Venture Capitals, inversors privats i xarxes de crowdfunding.
Així mateix, també es lliurarà el premi d’Emprenedoria Social que atorga l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i que reconeix un projecte guanyador i dos finalistes.
Més oferta per a pimes
A l’àrea Bizpimes, i gràcies a la incorporació de PIMEC al conjunt d’entitats que promouen el saló, es donarà una major resposta a les necessitats de les petites i mitjanes empreses sobre finançament, e-solutions, internacionalització i gestió empresarial.
En aquest sentit, Bizpimes comptarà amb més de 50 ponències sobre finançament alternatiu; la gestió de la morositat; l’adaptació dels canals de venda als nous compradors; les darreres tendències en comerç digital; errors a evitar a l’hora d’exportar; l’emprenedoria corporativa; o com i on trobar talent per a l’empresa.
De manera complementària, les empreses tindran accés als serveis d’assessorament a pimes que es presenten des de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa de l’Ajuntament de Barcelona. A més, també hi haurà espais d’atenció personalitzada a càrrec de PIMEC on resoldre consultes i trobar solucions i informació sobre alternatives i productes financers; selecció i gestió de persones, comunicacions intel·ligents, sistemes de gestió, e-factures, seguretat, business intelligence, compra-venda d’empreses o fórmules per ajudar a reinserir professionalment a persones empresàries, autònomes i emprenedores que s’han quedat sense activitat.
Al mateix temps, Bizbarcelona inclourà també un Mercat de Treball, organitzat per Barcelona Activa i PIMEC, on professionals de diversos sectors podran presentar la seva candidatura a empreses que cerquen determinats perfils. L’Agents&Brokers que impulsa el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona també oferirà oportunitats laborals. Així mateix promogudes per diverses entitats, el saló acollirà diferents sessions de networking entre pimes que desitgin incrementar la seva xarxa de contactes, captar clients potencials o generar sinèrgies i col·laboracions entre negocis.
Per la seva banda, la Cambra de Comerç de Barcelona i ‘la Caixa’ assessoraran i explicaran els seus  programes per a l’exportació en la zona Bizexporta amb solucions a mida per a cada empresa i amb informació de com introduir-se en mercats internacionals concrets.
L’oferta de Bizbarcelona 2015 es completa amb activitats, conferències i espais d’interès comú tant per a emprenedors com per a pimes i autònoms com el Speed Dating, la transmissió empresarial, les franquícies o el mercat del finançament, a més de l’oferta comercial del centenar d’expositors participants que presenten productes i serveis específics per ambdós públics.
El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Caixa, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i PIMEC. També col·laboren aportant continguts i promovent l’esdeveniment 98 entitats que formen part de la Bizcommunity.
Barcelona, 18 de juny 2015