Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació tanquen edició, activant oportunitats de futur

Les propostes de Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació per enfortir i diversificar l’economia local i promoure una millor ocupabilitat han tornat a convèncer al gran públic. Aquests dos esdeveniments amb vocació de servei públic han atret més de 12.000 persones interessades a conèixer idees, recursos i oportunitats per impulsar els negocis de proximitat, la recerca de feina, i les sortides professionals.

Durant ahir i avui, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació han reunit en un mateix espai les eines, acompanyament i ajuts oferts per diversos agents públics i privats vinculats a la promoció econòmica del territori, a més d’aglutinar els diferents recursos i serveis de l’ecosistema ocupacional de la ciutat. En un ambient molt dinàmic s’han ofert més de 230 activitats entre tallers, espais d’assessorament, demostracions, conferències i xerrades amb la participació de 342 ponents. Als espais expositius hi han participat més de 160 empreses i entitats.

La regidora de promoció econòmica i treball de l’Ajuntament de Barcelona, Raquel Gil, fa un bon balanç de la celebració d’enguany “Tots dos salons han estat una excel·lent demostració del treball continuat que les entitats vinculades al món empresarial i a l’ecosistema ocupacional de la ciutat fan perquè pimes i petits negocis siguin més competitius i perquè la ciutadania en procés de cerca de feina, i especialment les persones joves, trobin sortides laborals adients. Són, per tant, salons claus per garantir oportunitats de futur per a tothom”.

El nou enfoc de Bizbarcelona per apropar idees efectives i solucions reals per posar al dia el negoci de pimes, autònoms i petit comerç ha tingut una molt bona acollida. Els temes de conferències i tallers amb més seguiment han estat els relacionats amb les vendes, les eines d’intel·ligència artificial, ciberseguretat, màrqueting digital i innovació en retail. Paral·lelament l’oferta del renovat village amb productes i serveis per emprendre projectes i millorar la gestió empresarial ha estat ben valorat pel públic. Igualment, a aquest saló s’han agendat unes 400 sessions d’assessorament personalitzat i celebrat més de 850 entrevistes als marketplaces de networking professional.

Per la seva banda, les propostes del Saló de l’Ocupació que han aixecat més interès han estat les relacionades amb les oportunitats professionals en sectors en auge així com l’espai per donar a conèixer oficis i professions amb alta demanda de ma d’obra. Al saló s’han realitzat més de 2.200 assessoraments per a la recerca de feina. També s’han omplert tots els tallers per aprendre a fer un videocurriculum, els tests d’interessos professionals o de competències digitals organitzats per Barcelona Activa, i els marketplaces amb ofertes de treball. Igualment, el talent inclusiu ha estat present amb la fira “Sí, i millor” que organitzada per FECET ha concertat entrevistes laborals per a persones amb discapacitat.

Organitzats per Fira de Barcelona i promoguts per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, els dos salons compten amb la implicació de la Diputació de Barcelona, Pimec, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Barcelona, 5 d’octubre de 2023


Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com