Bizbarcelona convida persones emprenedores, pimes i el món de l’economia social a transformar-se

De la mà de la tecnologia, la societat està canviant acceleradament i aquesta evolució imparable afecta directament els negocis i les empreses. Del 31 de maig a l’1 de juny, Bizbarcelona convida persones emprenedores, pimes i el món de l’economia social a transformar la seva activitat per ser més competitius en un entorn dinàmic i cada cop més digitalitzat. L’esdeveniment inclou, entre d’altres propostes, prop de 200 conferències, 70 punts d’assessorament a càrrec d’experts, més de 40 trobades de networking, un mercat de finançament, una àrea per exportar o un espai per presentar talent, a més de la zona d’estands amb els productes i serveis d’uns 70 expositors.

Amb el lema “Transforma’t”, la setena edició de Bizbarcelona by Barcelona Activa, que tindrà lloc al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, ha estat presentada avui en un acte celebrat a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) que ha reunit representants de la BizCommunity, formada per més d’un centenar d’entitats privades, associacions empresarials i institucions públiques que participen en el disseny del programa i les activitats de Bizbarcelona, així com en la seva difusió.
Enguany, el saló estructura els seus continguts en quatre grans blocs: Noves tendències; Serveis empresarials i per a l’economia social; Eines per a la digitalització i Bizfranquicias. L’objectiu és que els assistents trobin inspiració, informació, consell, coneixement, contactes i solucions per crear, transformar i adaptar els seus projectes empresarials als nous temps.
Digitalització dels negocis
Si l’any passat el saló s’obria, per primera vegada, al món de l’economia social i solidària, ara la transformació digital i el seu impacte en les organitzacions, pimes i projectes emprenedors serà el plat fort d’aquesta edició.
És per això que el gruix del programa del Bizbarcelona està conformat per l’eix de conferències sobre eines per a la digitalització dels negocis. Hi haurà sessions específiques sobre negocis digitals; logística i distribució; Big data i Internet of Things; màrqueting digital i xarxes socials; tecnologia mòbil; i experiència del client. Es presentaran experiències i bones pràctiques, s’oferiran recomanacions i recursos i es debatrà sobre aplicacions, oportunitats i tendències.
Les tendències que arriben
Alhora, Bizbarcelona aportarà una visió i anàlisi de les principals tendències econòmiques, tecnològiques i empresarials, així com de noves formes d’activitat emprenedora i empresarial amb impacte social, a més de sostenibles econòmica i mediambientalment, que estan movent el mercat global i que poden determinar l’èxit d’un negoci, l’augment de les vendes o l’obertura de nous nínxols. En aquest bloc, hi haurà unes 20 conferències que serviran d’inspiració i motivació per crear o adaptar l’activitat empresarial a diferents conjuntures.
Es parlarà, per exemple, de com desenvolupar una marca a l’era digital; de les oportunitats de la transformació digital i el treball autònom; del vehicle connectat; de com muntar una “empresa feliç”; de les tendències que marquen l’entorn econòmic; de pimes que innoven gràcies a emprenedors; del big data, robòtica, intel·ligència artificial i blockchain; del comerç en línia; l’entreteniment per canviar les organitzacions, de la digitalització del mercat laboral o de la innovació oberta.
Entre els principals ponents figuren l’experta i assessora de la Comissió Europea a e-lideratge, transformació digital i innovació, Silvia Leal; l’empresari, actor i inversor, Carlos Latre juntament amb el seu soci Pablo Lara; l’expert en branding, Andy Stalman; el president de Roca Salvatella i especialista en transformació digital, Genís Roca; la youtuber i consultora de màrqueting i creació de negocis, Txell Costa; la responsable de Infotainment i Connected Car a SEAT, Leyre Olavarria; el president de la International Association of Science Parks (IASP), Josep Miquel Piqué; l’emprenedor social, o el professor d’Estratègia i Innovació en el Babson College de Boston, Jay Rao.
Claus per crear i consolidar empreses
El tercer gran eix de Bizbarcelona el conformaran conferències sobre finançament, vendes, màrqueting i comunicació 2.0, internacionalització, creació i gestió empresarial, a més d’economia social i solidària, una realitat creixent a la ciutat. Aquest àmbit, que es va incorporar a Bizbarcelona la passada edició, engloba cooperatives, tercer sector, entitats associatives, empreses socials, entre d’altres.
Com a complement, s’habilitarà un gran espai d’assessorament a càrrec de professionals de més d’una trentena d’entitats col·laboradores, els quals oferiran orientació personalitzada sobre qüestions fiscals, laborals o jurídiques i es resoldran dubtes sobre plans de negoci, màrqueting, finançament, transmissió empresarial, innovació, vendes i mercats, emprenedoria social, economia col·laborativa, entre d’altres temes.
També s’obrirà l’àrea Bizexporta, coordinada per la Cambra de Comerç de Barcelona i CaixaBank, per atendre consultes relacionades amb l’activitat exportadora; el Network Talent, organitzat per PIMEC, on professionals de diversos sectors podran presentar la seva candidatura a empreses que busquen determinats perfils qualificats; i un Mercat de Finançament, impulsat per Barcelona Activa, que comptarà amb la participació de l’Institut Català de Finances, Business Angels, acceleradores, entitats financeres, inversors privats i xarxes de crowdfunding.
Així mateix, es desenvoluparan nombroses activitats de networking per a col·lectius diversos i per a persones implicades en projectes d’economia social que propiciïn l’ampliació de la xarxa de contactes professionals per trobar socis, proveïdors o col·laboradors, i que estaran organitzades en col·laboració amb les entitats de la BizCommunity. Igualment en el marc del Bizbarcelona tindrà lloc l’acte inaugural, una jornada transversal i una activitat de networking del Congrés de les Professions que organitza la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que representa més de 100 corporacions professionals amb més de 200.000 col·legiats de tots els sectors.
Oferta comercial i Bizfranquicias
L’extens programa de conferències, espais d’assessorament i networking de Bizbarcelona es complementa amb la zona d’estands on hi seran representades unes 70 empreses, entitats i institucions públiques i privades amb recursos, productes i serveis a mida per a persones emprenedores, autònoms, pimes i projectes d’economia social i solidària.
Paral·lelament, el sistema de franquícies continuarà tenint espai propi dins del saló sota la denominació Bizfranquicias. Aquí ensenyes de diferents sectors d’activitat que busquin augmentar la seva presència al mercat català exposaran el seu model de negoci a potencials franquiciats o inversors. També hi haurà activitats formatives i de networking, organitzades per l’Associació Espanyola de Franquiciadors (AEF) i diverses consultores per explicar els avantatges d’aquesta modalitat comercial a l’hora d’emprendre i presentar nous conceptes o formats franquiciables als visitants.
L’acte de presentació de les activitats i continguts de la imminent edició de Bizbarcelona ha comptat amb les intervencions del regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i president del saló, Agustí Colom; el director de Bizbarcelona, Aleix Planas; i el degà del COAC i vicepresident de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, Lluís Comerón.
El saló Bizbarcelona està promogut per l’Ajuntament de Barcelona – a través de Barcelona Activa-, la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, PIMEC i la Cambra de Comerç de Barcelona i compta amb la col·laboració de més d’un centenar d’entitats que formen la BizCommunity .
Barcelona, 12 de maig de 2017