Bizbarcelona confirma la seva condició d’esdeveniment de referència per a pimes i emprenedors

Bizbarcelona s’ha consolidat com la cita imprescindible per a la dinamització del món de la petita i la mitjana empresa i de l’emprenedoria. Les més de 1.000 entrevistes entre pimes interessades a accedir a nous mercats exteriors i experts en internacionalització i els més de 1.400 contactes entre emprenedors i representants d’unes 40 entitats inversores amb un potencial de finançament de 100 milions d’euros són algunes xifres que mostren la gran activitat que ha generat la quarta edició del saló.

Durant dos dies han participat en aquest esdeveniment 328 ponents, s’hi ha ofert 178 conferències i workshops, 520 sessions d’assessorament empresarial, 810 contactes en el Speed Dating, 150 contactes a l’àrea Reempresa, 50 gravacions de video-pitch i més de 3.000 missatges en el Mur. Aquesta edició ha arribat als 12.320 visitants, entre els quals destaca un increment de la presència de pimes, així com de l’activitat dels emprenedors i autònoms que han acudit al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, i han aprofitat al màxim aquesta oportunitat per accelerar els seus negocis, sortir a mercats exteriors, buscar noves vies de finançament, establir nous contactes i compartir experiències en cadascuna de les àrees que els ha ofert el saló.

La segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Bizbarcelona, Sònia Recasens, ha assenyalat que “Barcelona és un entorn empresarial competitiu, de referència i actiu els 365 dies de l’any”. Un any més, el saló “s’ha convertit en l’aparador del potencial empresarial de l’ecosistema emprenedor de la ciutat congregant, durant dos dies en un mateix punt, totes aquelles entitats que donen suport a pimes, startups i emprenedors per accelerar els seus negocis”.

En aquest sentit, avui s’ha presentat al saló el “Barcelona Startup Map”, una iniciativa de Barcelona Activa, que mostra el potencial de l’ecosistema emprenedor de la ciutat. Es tracta d’una eina virtual que permet identificar i geolocalitzar els recursos i agents que conformen la comunitat emprenedora de Barcelona, com startups, inversors, acceleradores i incubadores i talent professional.

La taxa emprenedora es manté
L’Informe GEM-Catalunya 2013 presentat a Bizbarcelona estableix que l’activitat emprenedora a Catalunya arriba al 6,61% del total de la població adulta, percentatge que ha realitzat alguna activitat de creació o llançament d’una empresa en els últims dos anys. Segons aquest estudi, la Taxa d’Activitat Emprenedora de la província de Barcelona ha augmentat un 4% en relació a l’any anterior, situant-se, amb un 6,7%, com a líder tant a Catalunya com a la resta d’Espanya.

La pròxima edició de Bizbarcelona tindrà lloc del 27 al 28 de maig de 2015.

Sobre Bizbarcelona
Bizbarcelona, el saló per a pimes, emprenedors i autònoms que organitzen l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i Fira de Barcelona és un esdeveniment que se celebra cada any al recinte firal de Montjuïc. Amb un format que combina la mostra comercial i un ampli programa de conferències, Bizbarcelona té com a principal objectiu impulsar l’emprenedoria i l’activitat de les petites i mitjanes empreses com a generadores de creixement econòmic i ocupació. Bizbarcelona compta també amb la col¿laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i ¿la Caixa’.

Barcelona, 5 de juny  de 2014