Bizbarcelona atrau emprenedors i pimes per igual a l’hora d’afrontar la transformació

Bizbarcelona by Barcelona Activa ha tancat aquesta tarda la seva vuitena edició al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona amb l’assistència de prop de 13.900 visitants interessats a conèixer eines, tendències i recursos amb què adaptar els negocis als nous temps i crear empreses en un entorn cada vegada més digitalitzat i on tenen també cabuda i demanda projectes d’economia social i sostenible. Amb el leitmotiv de la transformació, Bizbarcelona es confirma com l’esdeveniment de referència a Catalunya tant per a emprenedors com per a pimes, igualant pràcticament el percentatge de visitants de tots dos perfils.

El 37,6% dels visitants de Bizbarcelona es declara emprenedor i un percentatge gairebé idèntic (37,9%) s’enquadra en l’àmbit de les pimes. En aquest sentit, tot i que es manté el nombre global de visitants respecte a l’edició de l’any passat, en termes relatius creix lleugerament la presència d’autònoms i empreses.
Els primers resultats recullen més de 1.500 contactes a les diferents activitats de networking i assessorament programades, més de 1.000 visites al Biz Digital Experience Area by Sportmas; 19.000 assistents a les conferències organitzades; més de 280 trobades a l’àrea de Reempresa; i 2.500 missatges al Mur del saló.
En el seu ampli programa de propostes, Bizbarcelona ha inclòs un total de 190 conferències i 40 activitats de networking en què han intervingut prop de 300 ponents. Els temes tractats han girat entorn a l’e-commerce, logística i distribució; màrqueting digital i xarxes socials; negocis digitals, big data i IoT; transformació econòmica i empresarial; transformació social; finançament; exportació i noves tendències.
El saló també ha comptat amb gairebé un centenar de punts d’atenció al visitant, activitats específiques centrades en exportació i finançament, l’àrea Bizfranquicias i una zona d’estands amb 81 expositors.
El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, destaca l’interès que desperta el Bizbarcelona “que s’ha convertit en la cita anual de referència on es visualitza el dinamisme i pluralitat de l’ecosistema emprenedor i de l’activitat empresarial de la ciutat, alhora que permet trobar noves oportunitats per emprendre o reinventar-se i conèixer les tendències que marcaran el desenvolupament dels negocis “.
Així mateix el director de Bizbarcelona, Aleix Planas, es mostra satisfet amb el desenvolupament del saló i el paper que està assumint com a catalitzador de la transformació “en un context econòmic, tecnològic i social tan canviant com el que vivim, el teixit empresarial i els milers d’emprenedors que estan creant els seus propis negocis necessiten espais de relació com els que proposa Bizbarcelona en què aturar-se per analitzar com estan treballant, trobar inspiració, conèixer nous recursos i possibilitats al seu abast i establir contactes amb els quals seguir impulsant l’activitat econòmica” .
El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i ha comptat amb la col·laboració de 120 entitats que formen la BizCommunity.
La propera edició de Bizbarcelona by Barcelona Activa tindrà lloc al juny de 2019 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.
Barcelona, 31 de maig de 2018