Bizbarcelona 2017 atrau més pimes per inspirar i impulsar la transformació digital

En dos dies d’intensa activitat, Bizbarcelona ha atret 13.900 visitants, demostrant la força de l’activitat emprenedora a la ciutat i l’àrea metropolitana, ja que el 38,6% dels assistents té idees de negoci o projectes empresarials en fase inicial.
Així mateix, cal destacar una major presència de pimes i autònoms, que sumen més de 5.000 visitants, un 2,5% més que l’any passat. Per la seva banda el 7,5% dels visitants pertany a entitats de foment de l’emprenedoria i creació d’empreses, així com consultores o centres de formació, un altre 7% es posiciona en l’àmbit de l’economia social -dos punts percentuals més que el 2016 -, i un 5% està aturat. La resta dels visitants registrats no defineix la seva situació professional.
Els primers resultats de l’esdeveniment recullen més de 1.800 contactes entre empreses, start-ups i persones emprenedores amb una vintena d’inversors al Mercat de finançament; 640 entrevistes entre pimes interessades en exportar i experts en internacionalització de la Cambra de Barcelona i CaixaBank; 222 sessions personalitzades d’assessorament en creació i consolidació d’empreses i en projectes d’economia social; 1.400 entrevistes al Getting Contacts organitzat en el marc del Congrés de les Professions; més de 3.500 contactes en la resta d’activitats de networking; 60 enregistraments al vídeo pitch, prop 280 trobades en l’àrea de Reempresa i 2.500 missatges al Mur del saló.
Bizbarcelona 2017 ha inclòs, entre d’altres propostes, 182 conferències en què han intervingut 326 ponents; un espai d’assessorament en creació i creixement empresarial amb 70 punts d’atenció personalitzada; 34 activitats de networking, un mercat de finançament, una àrea per exportar, un espai per presentar talent, l’àrea Bizfranquicias i una zona d’estands amb 70 expositors.
L’aposta per la transformació digital realitzada aquest any ha tingut una excel·lent acollida. En aquest sentit, el regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i president del saló, Agustí Colom, destaca el paper inspirador del Bizbarcelona “que s’ha convertir en termòmetre de l’activitat emprenedora i mostra la pluralitat de l’ecosistema de la ciutat. És una oportunitat per connectar l’ecosistema, conèixer noves tendències i explorar noves perspectives de negoci”.
Així mateix el director de Bizbarcelona, Aleix Planas, es mostra satisfet amb el desenvolupament del saló i assenyala que en la pròxima edició, prevista per als dies 30 i 31 de maig de 2018, “se seguirà incidint en els desafiaments de la transformació digital per ajudar a nous emprenedors i al teixit empresarial a adoptar tecnologies i noves maneres de produir, treballar, vendre, comunicar i relacionar-se amb consumidors, proveïdors i empleats en un entorn dinàmic i ple d’oportunitats”.
El saló, organitzat per Fira de Barcelona, està promogut per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, PIMEC i la Cambra de Comerç de Barcelona.
Barcelona, 1 de juny de 2017