BCN Talent proposa 10 dies d’activitats per descobrir i potenciar el talent a la ciutat

Amb l’objectiu de visualitzar i posar en valor el talent com a motor de recuperació, pol d’atracció i generació de projectes empresarials innovadors a Barcelona, del 2 a l’11 de novembre, arriba la BCN Talent, una iniciativa promoguda per Bizbarcelona, el Saló de l’Ocupació i Barcelona Activa, que inclourà una vintena d’activitats organitzades per diverses entitats, col·lectius professionals i empreses, repartides per diversos espais de Barcelona i el seu entorn.

Durant 10 dies, la BCN Talent vol fer reflexionar, generar comunitat i prendre consciència del potencial transformador de tots els talents presents a la ciutat, ja sigui científic, cultural, esportiu, empresarial, femení, jove, sènior, inclusiu, internacional…. Ho farà a través d’un programa amb una vintena de propostes, entre tallers, xerrades, masterclass, presentacions i activitats diverses, tant en format presencial com online.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que “indubtablement, el talent és una de les fortaleses i un dels motors de Barcelona. Som una ciutat d’excel•lència formativa pel que fa a l’àmbit universitari, centres professionals, de recerca i escoles de negoci. No obstant això, des de l’Ajuntament continuem impulsant mesures per potenciar el talent digital, amb l’objectiu d’enfortir el creixement de les empreses, la creació d’ocupació de qualitat i la recuperació econòmica. Per això, una de les nostres prioritats és fomentar-lo com un factor de competitivitat essencial des de tots els àmbits, com el científic, el cultural i l’empresarial fins a l’esportiu”.

En aquest sentit, l’àmbit digital serà un dels continguts més destacats en el programa de BCN Talent amb activitats com una masterclass que impartirà el Cibernàrium de Barcelona Activa sobre la gran importància que té l’experiència d’usuari (UX) en la decisió de compra online, una sessió del Col·legi d’Agents Comercials de Barcelona sobre com combinar les eines offline i online per obtenir un rendiment comercial òptim, així com una conferència sobre els nous perfils digitals de futur del sector de la construcció, oferta per la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya.

L’autoconeixement alhora de potenciar determinats talents també serà el fil conductor de diverses propostes: l’escola de negocis ESIC organitzarà una xerrada per ajudar a identificar quines competències o habilitats posseïm que ens fan destacar per sobre de la resta i que ens ajudaran a aconseguir la feina somiada o a emprendre un negoci. Mentrestant, Barcelona Activa ha preparat una aula virtual sobre reskilling o reciclatge professional i l’acadèmia de formació contínua Formar-te ha organitzat la jornada “Talent en acció” on ensenyarà a descobrir les fortaleses de cadascú i donarà orientació sobre com certificar-les per tal d’aconseguir un lloc de treball adequat.

També destaca una xerrada sobre com aprofitar el talent de manera cooperativa als espais de coworking, organitzada per l’associació Heres Social; una sessió sobre la visió que Seat té del futur de la mobilitat sostenible; una altra que abordarà les barreres entre la transferència de la universitat a l’empresa, de la mà de la Xarxa Universitària per a l’Ocupació; una xerrada, al Tecnocampus Mataró-Maresme, amb un emprenedor d’èxit que explicarà com fidelitzar el talent en una startup o una altra sobre com potenciar la trajectòria professional en els sectors del turisme, hoteleria i gastronomia, impartida pel CETT-UB.

Igualment, i també dins els actes de la BCN Talent, la fira “Sí i Millor, di-capacitat i talent”, organitzarà una presentació de talent inclusiu de persones amb neurodiversitat i visita a la Casa Batlló i la Fundació Joia programarà xerrades entre empreses amb personal amb discapacitat o trastorns de salut mental.

La BCN Talent culminarà amb la celebració de Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació, que organitza Fira de Barcelona amb l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres entitats públiques i privades, del 9 a l’11 de novembre al palau núm. 8 del recinte de Montjuïc. Tots dos esdeveniments oferiran més de 150 activitats i 120 conferències impartides per 180 ponents, amb l’objectiu de promoure la reactivació econòmica i el mercat laboral a través del talent i la innovació.

Barcelona, 1 de novembre de 2021

CONSULTA TOT EL PROGRAMA aquí

Maria Dolors Herranz / Albert Sas
93 233 25 41 – 23 78
mdherranz@firabarcelona.comasas@firabarcelona.com