BBFW premiarà l’excel·lència en la moda nupcial amb els Barcelona Bridal & Fashion Awards

Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) llança la primera edició dels Barcelona Bridal & Fashion Awards amb l’objectiu de reconèixer el talent, la creativitat i l’excel·lència en els diversos àmbits de la indústria de la moda nupcial i de cerimònia. Un panell de destacats experts i professionals nacionals i internacionals triarà els guanyadors d’aquests premis que es lliuraran en una gala amb representants del sector.

L’esdeveniment referent mundial de moda bridal, BBFW, estrena el seu propi certamen per distingir els treballs dels dissenyadors de la moda nupcial internacional que transmetin valors propis del saló com ara la creativitat, l’originalitat, la qualitat, la inspiració, l’art, la innovació, la sostenibilitat i la inclusivitat. Amb aquest objectiu, 12  representants del món de l’art, de la cultura i de la moda seran els encarregats de seleccionar les candidatures i escollir els guanyadors dels Barcelona Bridal & Fashion Awards.

Els premis, que es lliuraran en una cerimònia presentada per la model Judith Mascó el vespre del 22 d’abril al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, constaran de 7 categories: Millor Vestit de Núvia; Millor Col·lecció de Núvia; Millor Col·lecció de Nuvi; Millor Col·lecció de vestits de festa i cerimònia; Millor Campanya de Promoció i els premis honorífics al Millor Talent Emergent i a la Millor Trajectòria.  El trofeu que rebran els guanyadors és una creació artesana de Cual Estudio (València), en línia amb la missió del saló de posar focus en l’art i en les creacions de proximitat.

La directora de BBFW, Albasari Caro, destaca que “volem premiar la creativitat, l’art i la innovació per contribuir a donar el major reconeixement i visibilitat possible al gran treball que realitzen dia a dia tant dissenyadors consolidats, com joves promeses. Per a això comptarem amb l’experiència, sensibilitat i coneixements de grans personalitats del món de la moda i de la cultura, per la qual cosa els Barcelona Bridal & Fashion Awards aportaran prestigi internacional i es convertiran en un símbol d’excel·lència en aquesta indústria”.

Grans experts per triar els millors
Així, un grup de destacats especialistes nominarà 50 candidats entre creadors i firmes de la indústria bridal,  dels quals cinc resultaran guanyadors en les seves respectives categories, a més dels premis honorífics a la trajectòria i a la marca revelació.

La professora, comissària i consultora de moda Charo Mora coordinarà aquest comitè de selecció que estarà integrat per:

  • Leticia García, redactora en cap de la revista SModa (Espanya)
  • Manuel Outumuro, reconegut i multipremiat fotògraf del món de la moda (Espanya)
  • Paula Varsalona, dissenyadora i professora del Fashion Institute of Technology de Nova York (EE. UU. )
  • Triana Alonso, editora de la publicació Fashion Network (França)
  • María José Gonzálvez, directora associada de moda de Vogue México (Mèxic)

Posteriorment, un jurat de primer nivell escollirà, entre els nominats, al guanyador en cadascuna de les categories. El formaran:

Els Barcelona Bridal & Fashion Awards tindran lloc en el marc de la propera edició de Barcelona Bridal Fashion Week, el saló líder mundial de moda nupcial que, organitzat per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, se celebrarà al recinte firal de Montjuïc amb l’oferta de grans firmes i joves talents d’arreu del món. A més de la passarel·la, que acollirà entre el 19 i 22 d’abril les desfilades de 33 dissenyadors, l’esdeveniment comptarà amb l’oferta de més de 300 firmes, 75% internacionals de 30 països a la zona expositiva, que del 21 al 23 d’abril connectarà els expositors amb els compradors, impulsant els negocis i el networking en l’àmbit internacional.

Barcelona, 9 de març de 2023

Fotos de la darrera edició aquí
Acreditacions de premsa aquí

Mª Gloria Dilluvio
609 73 47 70 – 93 233 21 72
gdilluvio@firabarcelona.com