BBConstrumat tanca una edició que aposta per la innovació com a clau de futur

La 20a edició de Barcelona Building Construmat, el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, ​​ha tancat avui amb una destacada participació d’expositors i visitants, mostrant les últimes novetats i tendències. Impressores en 3D, drons, biomaterials, maons reciclats, habitatges sostenibles de consum gairebé nul, nous sistemes productius i de gestió com el BIM, entre d’altres, han estat protagonistes d’un saló que ha crescut de manera significativa respecte a l’edició anterior d’acord amb la progressiva recuperació del sector.

Aquesta edició de BBConstrumat, que ha tingut lloc des del passat dimarts dia 23 al pavelló 2 del recinte de Gran Via, ha estat la de major creixement en els últims anys, amb un 33% més d’empreses expositores que el 2015, arribant a les 800 marques representades, i un increment substancial de visitants professionals de major qualitat i internacionalitat.

En aquest sentit, la presidenta de BBConstrumat i del Grup Sorigué, Ana Vallés, ha assenyalat que “a BBConstrumat s’han constatat les bones sensacions d’un sector amb força per reprendre el creixement i apostar sense por per la innovació”. En la seva primera edició com a presidenta del comitè organitzador, ha volgut “agrair a les empreses expositores seva confiança en el saló i la seva aposta per aportar contingut de tant valor” a l’edició “més disruptiva de tota la història del certamen”.

Precisament, la zona Future Arena, ha estat l’espai central en què s’ha visualitzat com ha de ser la construcció del segle XXI amb l’exhibició de tot tipus d’eines per a la modernització del sector com una gegantina impressora 3D de sis metres d’alt i nous biomaterials, entre altres propostes.

Per la seva banda, la directora del saló, Ione Ruete, ha destacat que “expositors i visitants han valorat molt positivament l’enfocament d’aquesta edició cap a la innovació, digitalització i sostenibilitat, que s’han manifestat com a imprescindibles per al desenvolupament futur del sector“.

A més de ser l’aparador comercial, BBConstrumat ha estat també centre de debat amb tres congressos sobre habitatge social, innovació i economia circular que s’han desenvolupat a la zona Talks Arena amb la presència de més de 50 ponents i de més de 1.000 assistents al llarg dels tres dies i mig de sessions. Entre els temes abordats ha figurat la importància de poder facilitar l’accés a l’habitatge a tots els col·lectius socials i el risc que suposa la gentrificació per a ciutats com Berlín o Barcelona.

Així mateix, el marc de Barcelona Building Construmat ha permès dur a terme tot tipus de contactes de negoci i arribar a acords comercials. Així, al Meetings Arena, s’hi han desenvolupat més de 150 reunions B2B, s’ha celebrat el Fòrum Llatinoamericà-Europeu de Cambres de Construcció amb la presència de més 20 entitats i s’ha produït la visita de delegacions institucionals de països com Colòmbia, Cuba , Israel, Itàlia, el Marroc, Mèxic i Perú, entre altres activitats.

Barcelona, 26 de maig de 2017