Barcelona Wine Week posposa dos mesos la seva celebració de comú acord amb el sector

Barcelona Wine Week (BWW), el saló de referència del vi espanyol, posposa dos mesos la seva celebració i tindrà lloc finalment del 4 al 6 d’abril del 2022. La decisió ha estat avalada per la comissió organitzadora de l’esdeveniment, que reuneix els principals actors de la indústria del vi a Espanya, davant la incertesa i les restriccions de mobilitat generades pel context actual i per garantir-ne una gran edició.

Les noves dates de l’esdeveniment tenen el suport de la majoria de les firmes vitivinícoles i cellers participants a BWW, representats per la Federación Española del Vino (FEV), el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA), España Exportación e Inversiones (ICEX) , la Confederación Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas (CECRV) i l’Associació Vinícola Catalana, entre d’altres organismes i institucions que componen la seva comissió organitzadora. D’aquesta manera, la segona edició del certamen, prevista inicialment del 7 al 9 de febrer del 2022, tindrà lloc a la primavera, al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

Amb la participació esperada de més de 600 cellers i la pràctica totalitat de Denominacions d’Origen i Consells Reguladors, BWW és actualment l’aparador de promoció internacional més gran per als vins espanyols. “El seu posicionament clarament internacional ha condicionat el trasllat de dates, ja que el nostre objectiu principal és augmentar les oportunitats de negoci de les empreses expositores, propiciant trobades i ocasions de contacte amb compradors internacionals, distribuïdors i importadors per tal d’incrementar les seves exportacions o facilitar l’accés a nous mercats”, explica Javier Pagés, president del saló.

Les noves dates busquen celebrar el saló en un context més idoni “que permeti preservar la seva proposta de valor, garantir el màxim retorn a les seves empreses participants i assegurar la projecció de futur que té el saló, com vam veure a la seva exitosa primera edició”, afirma J. Antonio Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, societat de Fira de Barcelona que organitza BWW.

Valls expressa la seva confiança que “els viatges i les reunions internacionals estiguin més normalitzades en les noves dates”, un factor clau del saló que compta amb un programa de Hosted Buyers mitjançant el qual es convida més de 350 professionals internacionals procedents de 40 països compradors de vi espanyol, i la presència del qual al certamen dóna lloc a més de 4.000 reunions de negocis amb les empreses expositores.

El trasllat de BWW a abril coincidirà amb la celebració d’Alimentaria & Hostelco, que es durà a terme del 4 al 7 d’abril del 2022 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. La simultaneïtat d’aquests salons serà, però, un fet totalment “excepcional”, fruit del context actual.

Després de la propera edició, el saló optarà per celebrar-se cada any, per la qual cosa tornarà al febrer de 2023, ocupant el primer lloc al calendari internacional d’esdeveniments vitivinícoles. BWW 2022 preveu la participació de més de 600 cellers i la visita de prop de 20.000 professionals. A la seva primera edició de febrer de 2020 van acudir 550 firmes expositores i 15.600 professionals, un 13% procedents de 54 països.

Barcelona, 13 de gener de 2022

Susana Santamaria
ssantamaria@alimentaria.com