Barcelona, segona millor ubicació europea per a la inversió en biotecnologia 

Cada cop més startups i empreses internacionals de biotecnologia posen la seva mirada a Barcelona i la seva àrea metropolitana per desenvolupar la seva activitat. De fet, la capital catalana se situa com la segona millor ubicació europea per a la inversió del sector biotech, segons el CPHI Annual Report, informe publicat amb motiu de CPHI Barcelona, la fira farmacèutica líder mundial, que tindrà lloc del 24 al 26 del proper mes d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. L’estudi també col·loca Espanya com el sisè país del món i el tercer d’Europa amb més potencial de creixement per al 2024 com a productor de medicaments.

L’informe anual de CPHI es fa a partir d’una macroenquesta a directius de companyies farmacèutiques de tot el món i els seus resultats es consideren indicadors clau de les perspectives de creixement d’aquesta indústria per països i àrees geogràfiques per a l’any següent. En aquesta ocasió, l’estudi subratlla que Barcelona és la segona millor ubicació europea per a la inversió en biotecnologia, només per darrere de la regió metropolitana de Londres i molt per davant dels hubs suïssos, de Berlín o de París. Aquesta classificació puntua les oportunitats d’inversió més productives per a les empreses biotecnològiques i de nova creació.

De fet, els executius farmacèutics internacionals que han aportat les seves opinions per a l’elaboració de l’informe aconsellen que Barcelona només necessita “augmentar els recursos per a la fabricació” i/o oferir “oportunitats potencials per a la inversió entrant com ara exempcions fiscals o programes d’inversió ” per a veure un canvi considerable en les perspectives. De manera significativa, el 53% dels executius enquestats preveu que l’aplicació de mesures d’aquest tipus convertirà Catalunya en una alternativa més atractiva que el Regne Unit i Suïssa com a seu europea de companyies farmacèutiques nord-americanes.

Espanya augmenta el potencial de creixement farmacèutic

D’altra banda, l’informe de CPHI destaca la forta escalada d’Espanya al rànquing de ‘potencial de creixement’ per al 2024 entre les principals economies farmacèutiques. Així, Espanya aconsegueix la millor nota (6,6) en la història d’aquesta classificació amb un increment del 17,8% respecte a l’any passat, amb la qual puja 7 llocs fins a la sisena posició mundial darrere l’Índia, els Estats Units, la Xina, Alemanya i Suïssa. En l’àmbit europeu, Espanya se situa en tercer lloc, superant les puntuacions de països com el Regne Unit (6,3), Itàlia (6) i França (5,9) i col·locant-se pràcticament al mateix nivell que Suïssa (6,7). Així mateix, Espanya també sobresurt en l’índex de competitivitat global del sector, amb una millora del 12,1%, la més gran de tots els països analitzats.

Sherma Ellis-Daal, directora de Marca de CPHI Barcelona, explica: “És molt oportú que en un any en què el nostre esdeveniment atraurà més de 40.000 executius a Barcelona, Espanya hagi avançat tantes posicions al nostre rànquing de països productors de medicaments i la capital catalana aconsegueixi el segon lloc a l’Índex Biotecnològic Europeu: aquests ràpids augments apunten excel·lents perspectives de creixement per a la indústria farmacèutica a Espanya el 2024 i perquè Barcelona continuï el seu ascens com a centre de biotecnologia i biociències d’importància mundial” .

La fira farmacèutica més gran torna a Barcelona

CPHI Barcelona, la trobada líder per a la indústria farmacèutica a nivell mundial, tindrà lloc al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona del 24 al 26 d’octubre. Organitzat per Informa Markets, reunirà més de 1.800 expositors i professionals de 171 països, representant tota la cadena de subministrament farmacèutica, inclosos fabricants d’ingredients, proveïdors de dosis acabades i genèrics, innovadors farmacèutics globals, proveïdors logístics i de la cadena de subministrament, així com maquinària.

“Algunes de les raons per les quals hem decidit tornar a portar la CPHI a Barcelona són la força del sector farmacèutic a la regió, les seves competitives plantes de fabricació i les biotecnologies emergents. Tot això es reflecteix en els resultats del nostre informe, que ha donat un vot massiu de confiança a la capital catalana i a les perspectives de creixement de la seva indústria farmacèutica per al 2024. L’esdeveniment és un veritable gresol d’idees, empreses i tecnologies, és el que fa que CPHI sigui tan especial i estigui al cor del creixement de la indústria farmacèutica, no només a Catalunya i Espanya aquest any, sinó a nivell mundial”, afegeix Sherma Ellis- Daal .

Per a més informació obre CPHI Barcelona o l’informe CPHI Annual Report & Rankings: https://europe.cphi.com/europe/en/home.html

Barcelona, 4 de setembre de 2023

Contacte per a premsa:

Alex Heeley or Nidhi Narain
De Facto Communications

T: +44 (0) 203 735 8165 / +44 (0) 7769015043
Email: n.narain@defacto.co.uk / a.heeley@defacto.co.uk

Salva Bilurbina / Maria Dolors Herranz
Fira de Barcelona – Departament de Premsa
Tel. 93 233 26 59 – 25 41
sbilurbina@firabarcelona.com / mdherranz@firabarcelona.com
 

Sobre CPHI

CPHI és la comunitat global capdavantera per als professionals farmacèutics, que ofereix una cartera d’oportunitats de connexió digital i presencial a tota la cadena de subministrament farmacèutica a una escala de primer nivell. Destaca la fira mundial CPHI amb periodicitat anual i caràcter itinerant a Europa que es replica amb edicions locals a la Xina, l’Índia, el Japó, Corea, els Estats Units, l’Orient Mitjà i el sud-est asiàtic.

Al cor de la indústria farmacèutica

CPHI South East Àsia (12-14 de juliol de 2023 a QSNCC, Bangkok, Tailàndia); CPHI Barcelona (24-26 d’octubre del 2023 a Fira Barcelona, Barcelona), CPHI & PMEC India (28-30 de novembre del 2023 a l’Índia Expo Mart , Greater Noida , Delhi NCR – Delhi, Índia); Pharmapack Europe (24-25 de gener de 2024 a París Expo, Port de Versalles – Hall 7.2, París). CPHI Japan (17-19 d’abril de 2024 al Big Sight Exhibition Centre – Tòquio, Japó); CPHI North America (7-9 de maig de 2024 al Pennsylvania Convention Center, Estats Units); CPHI Xina (19-21 de juny de 2024 a SNIEC – Shanghai , Xina); CPHI South East Àsia (12-14 de juliol de 2023 a QSNCC, Bangkok, Tailàndia); Amb el suport de notícies, productes i serveis farmacèutics durant tot l’any a CPHI Online .

Sobre Informa Markets

Informa Markets crea plataformes perquè les indústries i els mercats especialitzats comerciïn, innovin i creixin. La cartera es compon de més de 550 esdeveniments i marques B2B internacionals en àmbits com el sanitari i el farmacèutic, les infraestructures, la construcció i el sector immobiliari, la moda i la confecció, l’hostaleria, l’alimentació i les begudes, i la salut i la nutrició, entre d’altres. La firma ofereix a clients i socis de tot el món l’oportunitat de participar, experimentar i fer negocis mitjançant fires i esdeveniments presencials, continguts digitals especialitzats i solucions de dades processables. Com a principal organitzador d’exposicions del món, dinamitza una àmplia gamma de mercats especialitzats, proporcionant oportunitats de negoci i ajudant-los a prosperar durant tot l´any.

Per a més informació: www.informamarkets.com