Barcelona Games World aposta per la realitat virtual i augmentada amb la nova XR Zone

La tercera edició del Barcelona Games World (BGW), el saló sobre videojocs de Fira de Barcelona, ​​estrenarà un nou àmbit temàtic el 2018: la XR Zone, una àrea dedicada a la extended reality (XR) on el joc immersiu a través de VR (realitat virtual), AR (realitat augmentada) i MR (realitat mixta) seran els protagonistes. Del 29 de novembre al 2 de desembre, els visitants de BGW podran gaudir d’experiències immersives de la mà de XRPitstop, algunes d’elles en primícia a Europa, com ara simuladors, laser combat, scape reality o jocs multijugador de tipus shooter, entre d’altres.

La nova zona d’exposició organitzada conjuntament per Fira de Barcelona i XRPitstop constarà de 8 àrees temàtiques i 1.500 m2 de superfície, convertint-se així en una de les majors exposicions dedicades a la extended realityd’Europa. Grans firmes com HTC Vive, entre d’altres, són partners oficials de l’espai, que farà que les 15.000 persones que s’hi esperen gaudeixin de les últimes tecnologies llançades al mercat en els darrers mesos, tecnologies que transformaran el consum d’entreteniment interactiu en els propers anys.

Per al director de Barcelona Games World, Josep Antoni Llopart, l’edició de 2018 “serà un punt d’inflexió en la forma de com vam presentar i fem viure al públic les experiències de joc, oferint continguts que transcendeixen de la consola, el pc o el dispositiu mòbil per donar pas a experiències úniques i inoblidables a tots els assistents“.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat Pere Pérez, CEO de VISYON, “gràcies a les tecnologies immersives estem vivint una transformació social liderada pel sector dels videojocs i l’entreteniment digital. La tecnologia passa de ser una eina interactiva a formar part del nostre entorn social d’una forma molt més integrada i natural. Barcelona Games World és el partner ideal per potenciar aquest sector i l’escenari perfecte per al llançament d’XRPitstop, una nova entitat de VISYON nascuda per liderar el sector Location Based XR“.

Referent europeu
Amb aquesta nova zona d’experiències, BGW s’aferma com un dels grans esdeveniments d’entreteniment interactiu a Europa reforçant el seu posicionament com a esdeveniment de referència en l’àmbit dels videojocs comptant amb les principals marques i potenciant sectors estratègics com els e-sports o incorporant nous sectors com els mobile games o la XR. En 2018, el BGW se celebrarà de 29 de novembre al 2 de desembre i es traslladarà al pavelló 2 del recinte de Gran Via.

Barcelona, 8 d’octubre de 2018