Barcelona Building Construmat aposta per la innovació com a motor del canvi sectorial

La 20ena edició de Barcelona Building Construmat, el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, que tindrà lloc del 23 al 26 de maig al recinte de Gran Via, donarà un especial protagonisme a la innovació i les noves tecnologies, el motor del canvi que està experimentant el sector de la construcció. L’esdeveniment, en el qual participaran les principals empreses del sector, comptarà amb un espai d’exposició (Industry Arena), una àrea per a descobrir les últimes innovacions (Future Arena), un congrés (Talks Arena) i una zona d’activitats per impulsar noves oportunitats de negoci i internacionalització (Meetings Arena).
Barcelona Bulding Construmat (BBConstrumat) presenta una nova proposta de valor que vol donar resposta a les necessitats actuals d’un sector que ha patit una important crisi però que ja comença a mostrar símptomes de recuperació. Per això, l’edició d’aquest any concedeix una gran importància a la innovació i a la digitalització com a actors de la transformació sectorial.
La presidenta de Sorigué, Ana Vallés, actual presidenta del certamen, espera que “BBConstrumat doni rellevància al sector en moments d’una recuperació fonamental per al creixement econòmic no només espanyol sinó mundial” i en aquest sentit subratlla que “la innovació és clau en el futur de tot el procés constructiu i aquest esdeveniment vol contribuir a què la indústria descobreixi com ampliar els seus horitzons”. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials, Ana Vallès presideix Sorigué des de 2011 i ha estat la impulsora de l’actual Pla Estratègic del grup empresarial basat en tres eixos de creixement: la innovació, el coneixement i el posicionament.
Del 23 al 26 de maig de 2017, Barcelona Building Construmat ocuparà 13.000 metres quadrats de superfície expositiva al pavelló 2 del recinte de Gran Via en una edició que comptarà amb una àmplia mostra representativa de tots els segments que integren la cadena de valor del sector de la construcció. Azul Acocsa, Alumilux, BASF, Ciments Molins, Gas Natural, Mapei, Sika, Sorigué, Technal o Trabis són algunes de les empreses líders del sector que ja han confirmat la seva participació al saló. En aquests moments, el certamen ja té contractat més del 80% de la superfície d’exposició i té una previsió de creixement del 20% respecte a l’última edició del 2015.
La directora del certamen, l’arquitecta Ione Ruete afirma que BBConstrumat vol esdevenir “una cita imprescindible on el sector se senti reconegut, pugui descobrir les últimes novetats i tendències i pugui trobar oportunitats de negoci que els permetin accedir a nous mercats internacionals”.
Quatre àrees temàtiques
Per això, la vintena edició de Barcelona Building Construmat es vertebrarà al voltant de quatre àrees temàtiques:
Industry Arena, un gran espai d’exposició comercial, el gran aparador de la realitat de la construcció actual; Future Arena, més de 2.000 metres quadrats on la innovació serà la gran protagonista amb un format molt dinàmic i en què s’abordaran les fases que conformen el cicle de vida de la construcció des de la projecció fins a la rehabilitació; Talks Arena, el punt de debat i de transferència del coneixement del saló, una de les grans senyals d’identitat del certamen en què hi haurà tres congressos en els quals es tractarà l’Habitatge Social, l’Economia Circular i la Innovació; i Meetings Arena, la gran plataforma de contactes de negoci de BBConstrumat, que comptarà amb el Fòrum Contract Nacional i Internacional, Fòrum d’Inversió, Brokerage Event, Fòrum d’Ocupació o el servei d’assessorament internacional, entre d’altres activitats.
Confluència d’esdeveniments del sector
El Fòrum Contract Nacional i Internacional de BBConstrumat serà coordinat pel Col·legi de Dissenyadors d’Interiors de Catalunya (CODIC) amb l’objectiu de posar en valor la feina dels dissenyadors d’interiors. En el Fòrum Contract participaran professionals del disseny d’interiors i empresaris de tot el món, especialment del sector hoteler, tot i que també hi haurà representants del sector comercial i retail. A més de comptar amb empreses hoteleres espanyoles, al Fòrum assistiran també propietaris de cadenes hoteleres de tot Amèrica Llatina com a hosted guests.
Així mateix, Barcelona Building Barcelona organitzarà, conjuntament amb el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), ‘La Setmana de l’Arquitectura’, una sèrie d’activitats que tenen com a objectiu que Barcelona s’impregni d’arquitectura, disseny i construcció durant la celebració del saló amb tallers, debats, cicle de cinema, exposicions o rutes d’arquitectura.
També tindrà lloc la tercera edició de l’European BIM Summit (EBS), organitzat pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB), l’BIM Academy i buildingSMART Spanish Chapter, en el qual es presentaran les últimes novetats d’aquest sistema informàtic, el modelatge de informació de construcció (BIM, per les sigles en anglès), de generació i gestió de dades d’un edifici durant el seu cicle de vida.
La 17a edició dels Premis BBConstrumat, que comptarà amb les categories d’Edificació, Obra Civil, Material o producte innovador, Projecte o servei innovador i Millor estand, completarà l’oferta de BBConstrumat 2017.
Barcelona, 21 de febrer de 2017