LiberDigital reinventa les trobades comercials per reactivar les vendes de llibres

Liber, en la seva primera versió digital a conseqüència de la pandèmia, va clausurar ahir tres intenses jornades a la xarxa, permetent a les empreses i editorials participants realitzar contactes amb potencials clients, recuperar cert optimisme pel que fa al mercat exterior i reactivar les vendes del llibre en aquesta recta final de l’any. La plataforma LiberDigital, que ha registrat una alta interactivitat entre professionals de sector, continuarà oberta fins al 31 de desembre per seguir difonent el seu contingut i dinamitzant el networking i el negoci.

El nou concepte proposat per Liber, organitzat per Fira de Barcelona i la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), ha comptat amb la confiança de 187 empreses expositores de 8 països que han adaptat la seva participació firal a l’entorn digital, creant 400 perfils per atendre els visitants i mantenir reunions de treball. A la plataforma LiberDigital s’han acreditat un total de 2.102 professionals tant d’Espanya com de països com ara Argentina, Mèxic, Colòmbia i Estats Units, entre els quals es troben els compradors, prescriptors i bibliotecaris internacionals que han acceptat la invitació de la FGEE a participar en trobades de negoci.

La plataforma ha rebut més de 34.000 visites i ha registrat una alta interactivitat, amb 17.200 visites a l’apartat d’expositors; 6.500 visites al de trobades professionals i 10.800 en l’àrea congressual.

El president de la FGEE i de el comitè organitzador de Liber, Miguel Barrero, es mostra satisfet “d’haver pogut celebrar aquesta edició de Liber en format digital per tal de reprendre els contactes comercials per reactivar el comerç, especialment cap a altres països”. Barrero posa en valor, així mateix, “el treball realitzat per l’equip organitzador en tan poc temps i l’esforç dels expositors per adaptar la seva participació firal a l’entorn virtual fent possible una celebració que podem considerar un èxit, donades les circumstàncies”.

Coneixement per afrontar el curt termini

Com a fòrum de coneixement, reflexió i debat del sector editorial, Liber ha celebrat una trentena de conferències, taules rodones i presentacions amb la participació de més de 90 ponents. Aquestes sessions s’han retransmès en streaming des de dos platós ubicats a Barcelona i Madrid, ampliant l’audiència i l’abast geogràfic gràcies a la tecnologia. Tots els continguts d’aquestes Jornades Professionals estan disponibles a la web de Liber (www.liber.es).

Com a fites destacades d’aquest Liber cal assenyalar l’anunci per part de Ministeri de Cultura de la creació d’una Mesa del Llibre de la qual sorgeixin propostes concretes per impulsar polítiques públiques del llibre i la presentació per part de la FGEE d’un manifest per posar en valor els beneficis i valors de la lectura en la societat, recordant que “la millor manera de reconstruir el món de el llibre és llegir”.

De periodicitat anual, Liber és la major trobada professional d’indústria editorial a Espanya. Està patrocinat pel Ministeri de Cultura i Esport, ICEX Espanya, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, ​​i el Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO). En aquesta edició organitzada per Fira de Barcelona han col·laborat el Gremi d’Editors de Catalunya, Acció Cultural Espanyola (AC / E) i Associació d’Editors en Llengua Catalana.

La propera edició de Liber tindrà lloc a l’octubre de 2021 a Madrid.

Barcelona, ​​30 d’octubre de 2020

Maria Dolors Herranz / Glòria Dilluvio
Tel. 93 233 25 41 – 21 72
mdherranz@firabarcelona.com
gdilluvio@firabarcelona.com