B-Travel es consolida com a gran fira de turisme d’experiències i de reserva de viatges

B-Travel prepara una de les seves millors edicions per la qualitat de l’oferta i les activitats, consolidant-se com la fira referent en turisme d’experiències. El saló de Fira de Barcelona aplegarà les propostes viatgeres de totes les propostes viatgeres de totes les comunitats autònomes i de més de 40 destinacions internacionals, oferint més d’un centenar de premis i descomptes en viatges. La principal novetat serà B-Travel Pro, nou espai per a professionals impulsat amb la Mobile World Capital Barcelona per tal de debatre sobre innovació. 

B-Travel, que tindrà lloc del 20 al 22 d’abril al palau 8 del recinte de Montjuïc, tornarà a ser la cita ineludible per als amants dels viatges. Amb prop de 200 expositors, concentrarà en 5.000 m2 nets de superfície l’oferta de turisme experiencial que ofereixen totes les destinacions nacionals i una quarantena de països i regions del món, així com agències de viatges, hotels, operadors de creuers, companyies de transport  i empreses de serveis turístics. En aquest sentit, hi participaran marques líders com Renfe, B The Travel Brand, Halcón Viajes, Altaïr o Nautalia, entre d’altres.
Pel que fa a les destinacions internacionals, destacarà la presència enguany de Japó, EUA, Irlanda, Escòcia, a més d’altres països habituals al saló com Itàlia, França, Portugal, Croàcia, Cuba, Perú, Israel, Xina, Índia i la zona de l’Àfrica Subsahariana.
Descomptes per incentivar les reserves 
El saló reforça aquest any el seu paper com a gran plataforma de reserva i venda d’experiències viatgeres oferint més de 100 ofertes especials i descomptes a través de la campanya Black Friday i de B-Travel Passport, gimcana que els visitants hauran de realitzar per diferents estands per a entrar en el sorteig d’importants premis en viatges que poden arribar un valor de 20.000 euros.
Els visitants podran optar a escapades de turisme de proximitat, bitllets en tren a París, Interrail, estades a Tenerife, assistir a musicals a Madrid o entrades a Port Aventura fins a vols a Moscou, Reykjavík i fins i tot a San Francisco.
Lleó, Capital Gastronòmica 
Un altre dels grans atractius del saló serà l’espai gastronòmic B-Delicious en què els assistents poden degustar a partir d’un euro fins a 100 receptes i productes típics de diferents regions nacionals i països entre els quals destacarà Lleó, Capital Espanyola de la Gastronomia de 2018.
A l’oferta ja habitual, que el saló engloba en experiències B-Happy (viatges en família, amics i wellness), B-Culture (art, història i cultura), B-Special (compres, nou luxe, etc.), B-Adventure (esport i aventura) i B-Delicious (rutes eno-gastronòmiques), es consoliden aquest any les zones dedicades al turisme industrial (B-Industrial) i al Glamping (B-Glamping).
Aquí els visitants trobaran tant les destinacions que promocionen el seu patrimoni històric industrial i les seves empreses vives, així com els càmpings que combinen l’experiència d’acampar a l’aire lliure amb el glamur, el luxe l l’alta qualitat dels serveis.
B-Travel Pro, nou espai per a professionals
En aquesta edició, B-Travel impulsarà  la seva vessant professional amb el llançament de B-Travel Pro, un nou espai B2B creat amb la col·laboració de la Mobile World Capital Barcelona per tal de fomentar el debat sobre innovació i tendències tecnològiques aplicades a la indústria turística.
Per al president del saló, Jordi Clos, “B-Travel aposta aquest any per un posicionament B2B molt diferencial per tal de donar resposta a una petició sectorial que reclamava un espai per a professionals dins del certamen. D’aquesta manera, volem estar al costat d’un sector, el turístic, que és de gran importància per a l’economia, però també per als negocis, la cultura, l’intercanvi de coneixement, el valor social i la projecció al món d’una ciutat o un país”. 
Segons la directora del saló, Marta Serra “a B-Travel Pro s’hi presentaran les innovacions més disruptives que milloren l’experiència del viatger, s’hi compartiran experiències d’èxit i s‘hi uniran sinergies per tal de promoure la revolució del sector del turisme. I per a fer-ho possible, comptem com a marc la ciutat de Barcelona, hub d’innovació, que ens diferencia d’altres esdeveniments del sector a nivell internacional”. 
A B-Travel Pro, que es desenvoluparà els dies 20 i 21 d’abril, hi participaran 15 startups i inclou conferències, mentoring sessions amb keynotes inspiracionals, reunions entre emprenedors i grans empreses. El programa girarà al voltant de la connectivitat a l’aeronàutica, promocionat pel Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de l’aeroport de Barcelona-El Prat que comptarà amb ponències de companyies com Vueling; l’sport hospitality i les iniciatives que busquen enriquir l’experiència de l’usuari en esdeveniments esportius amb la col·laboració de Match Hospitality, així com els viatges de negoci.
En l’àmbit professional, B-Travel acollirà també la primera edició de TopRail Forum, un congrés organitzat per la Unió Internacional de Ferrocarrils (UIC) en el quals s’hi abordaran les oportunitats de negoci que ofereix el turisme ferroviari, una nova reunió de Travel Blogger Meeting amb més de 100 bloggers de Viatges, i la sessió de Job Market Place impulsada per Barcelona Activa.
D’altra banda, per al director general de Turisme, Octavi Bono, “B-Travel no suposa únicament excel·lent plataforma de promoció per apropar-nos al mercat català, sinó que enguany volem aprofitar el saló per propiciar la reflexió i el debat” a través de tres propostes: el 19 d’abril i com a presidents de NECSTOUR organitzem una jornada per tractar la Sostenibilitat Social del Turisme, i el 20 d’abril amb l’Euroregió Pirineus Mediterrània coorganitzem un debat sobre “Estratègies Turístiques Innovadores i Sostenibles en el Territori de l’Euroregió” i amb la UOC una jornada sobre la perspectiva actual i futura del mercat laboral del turisme.
Una visita experiencial 

Amb l’objectiu de què el públic visqui intensament el seu viatge a la visita al saló, s’hi organitzaran múltiples activitats lúdiques. A l’escenari central B-Travel Experience Area, s’hi concentraran les actuacions musicals i les demostracions de cultura tradicional de diferents països i danses del món.

Així mateix, s’hi habilitarà una zona de Mercats Medievals, tornarà el B-Travel Cinema, ofert per la companyia aèria Level, on es projectaran documentals i vídeos de viatges, i s’hi podran veure dues exposicions fotogràfiques: “Viatge pel Cine”, sobre escenaris de pel·lícules de Hollywood rodades a Espanya, i “Ens agradaria tornar” sobre països que, després d’haver patit conflictes bèl·lics, volen tornar a ser destinacions turístiques, organitzada per Viajes Tuareg.

B-Travel serà punt de recollida del dorsal per a la Cursa dels Bombers que tindrà lloc el 22 d’abril.
Barcelona, 6 d’abril de 2018