B-Travel consolida la seva condició de referent com a esdeveniment firal del turisme d’experiències

L’edició 2019, que tanca avui les seves portes al públic, consolida B-Travel com el saló de referència del turisme d’experiències amb la participació de 200 expositors representant més de mil empreses del sector, totes les comunitats autònomes espanyoles i 40 destinacions internacionals. Organitzat per Fira de Barcelona, B-Travel ha despertat l’interès de milers de viatgers que han pogut accedir a les millors ofertes i promocions per tal d’organitzar les seves properes vacances.

Així, des de divendres i a poques hores de la seva clausura, l’organització estima que B-Travel ha rebut la visita de més de 30.000 persones. Les destinacions de proximitat dins de Catalunya o comunitats autònomes com Andalusia i Canàries han suscitat un gran interès entre els visitants mentre que, a nivell internacional, han estat molt demandats països europeus com Itàlia, França o Polònia, novetat d’aquesta edició, i destinacions més exòtiques com Cambodja, Xina, Indonèsia i els països de l’Àfrica subsahariana.

Així mateix, altres ofertes que han despertat l’atenció dels viatgers de B-Travel han estat les relacionades amb el turisme genealògic, que vincula l’estudi de la història familiar amb el seu origen geogràfic, o el turisme industrial, que posa en valor el llegat històric de zones industrialitzades com a atractiu turístic.

Com ja és habitual, una de les àrees més concorregudes del saló ha estat l’espai B-Delicious en el qual s’han servit més de 40.000 degustacions de més de 100 tapes des d’excel·lències i delícies de la regió de la Campània italiana fins botifarra dolça amb mel de Tossa de Mar passant pels motxis japonesos, el falàfel àrab o el shakshuka israelià.

La directora de B-Travel, Marta Serra, ha assenyalat que “B-Travel ha constatat que l’interès pel turisme experiencial segueix creixent i que el viatger català es caracteritza per ser un viatger que dona una gran importància a les vivències i a les sensacions, com ho demostra l’elevat nombre de visitants que ha registrat el saló”.

Marta Serra ha comentat que “per això, la majoria dels expositors ens han transmès la seva intenció de seguir apostant per B-Travel com la gran plataforma de viatges per al mercat català”. 

En aquest sentit, les més de 100 ofertes i descomptes del B-Travel Passport o d’expositors com Altaïr, B the Travel Brand, Level, RACC, Renfe o Vueling han contribuït, també, a dinamitzar les contractacions en el marc del certamen.

Vessant professional
Finalment, el vessant professional ha adquirit un protagonisme més gran en aquesta edició amb diverses activitats, que han congregat més de 1.000 professionals.
La jornada B-Travel.Font, on es va debatre sobre l’impacte de la transformació digital en el sector turístic, va comptar amb la primera edició de la TravelTech Startup Competition, organitzada per Innovation Hub Travel Edition, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona i el Gremi d’Hotels de Barcelona, i l’acceleradora d’empreses emergents Connector. El projecte Chartok-Hospitality Workplace, un programari específic desenvolupat a Barcelona per facilitar la comunicació interna entre els diversos departaments d’una cadena hotelera per a la resolució ràpida i eficient d’incidències, va ser el vencedor.
El programa professional l’han completat els Professional Meetings, amb més de 300 reunions B2B entre visitants professionals i expositors; el Job Market Place de Barcelona Activa amb més de 70 entrevistes de treball entre empreses del sector i professionals en recerca de feina; i les jornades professionals de B-Industrial.
Imatges 2019, aquí
Barcelona, 24 de març de 2019