B-Travel celebra 25 anys con 8.000 premis i ofertes per dinamitzar la venda de viatges

B-Travel, que tindrà lloc del 21 al 23 d’abril al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, commemora el seu 25è aniversari amb més ofertes que mai per a promoure la venda de viatges durant el saló. A més de les promocions especials, el certamen reunirà prop de 200 expositors amb la participació de totes les comunitats autònomes i una quarantena de països i regions del món i com a novetat incorpora aquest any dos nous espais dedicats al turisme industrial i al Glamping.
En el seu 25 aniversari, B-Travel reforça el seu paper com a principal plataforma de reserva d’experiències sumant fins a 8.000 premis i ofertes especials com les que ofereix Renfe -viatges en tren Barcelona-París (Renfe-SNCF en Cooperació) i fins a un 60% en els bitllets d’AVE coincidint amb el 25 aniversari de la seva posada en marxa, rutes d’Interrail, paquets de tren amb entrada a museus, Port Aventura o Ferrari Land, etc.-, i altres expositors com Aeroflot o Tierras Polares que sortegen vols a Rússia i Islàndia. Aquestes promocions es poden trobar directament en els estands, en la campanya Black Friday (descomptes fugaços) i en la gimcana B-Travel Passport.
B-Travel, a més, explora les últimes tendències turístiques. A l’oferta ja habitual, que el saló engloba en experiències B-Happy (viatges en família, amics i wellness), B-Culture (art, història i cultura), B-Special (compres i nou luxe), B- Adventure (esport i aventura) i B-Delicious (rutes eno-gastronòmiques), enguany crea un nou espai sobre turisme industrial. Es tracta de destinacions que promocionen el seu patrimoni històric industrial i les seves empreses vives: des de visitar antigues factories, mines i molins fins a centres tecnològics i de recerca o grans companyies en actiu. Aquest tipus de propostes són ja molt populars en altres països com Alemanya amb la Conca del Ruhr o el parc temàtic de Volkswagen que conjuntament reben més de 12 milions de visitants anuals.
Una altra novetat és l’espai dedicat i ambientat en el Glamping, que combina l’experiència d’acampar a l’aire lliure amb el glamour, el luxe i l’alta qualitat en els serveis, i que en els últims anys està guanyant adeptes (el sector del càmping a Catalunya va créixer un 4% el 2016 amb més de 15,8 milions de pernoctacions, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya). Hi són presents alguns dels càmpings més prestigiosos d’Europa, la majoria localitzats a Catalunya.
El president de B-Travel, Jordi Clos, destaca que el certamen “després de 25 anys segueix apostant per innovar i apropar la gran experiència del turisme i els viatges als visitants, amb noves propostes i destinacions de Catalunya, Espanya i tot el món”.
Experiències de proximitat i als cinc continents
En aquesta convocatòria, el saló organitzat per Fira de Barcelona reuneix totes les comunitats autònomes i una quarantena de regions i països del món, entre els quals s’incorporen Itàlia (l’oficina nacional de turisme ENIT), Indonèsia, Namíbia i Jamaica, a més de destinacions tradicionals com França, Polònia, Croàcia, Cuba, República Dominicana i els països del nord d’Àfrica i del Pròxim Orient com Israel, el Marroc o Tunísia, entre d’altres.
També hi són presents agències de viatges especialitzades, les principals navilieres de creuers, companyies de transport com Renfe i empreses de productes turístics, com Correus amb el seu nou servei d’equipatge per a pelegrins del Camí de Santiago.
Coincidint amb l’Any del Turisme Sostenible, tenen especial interès les destinacions de proximitat que no només compten amb espais naturals protegits, sinó que també potencien una gestió sostenible del sector, entre els quals destaca la ciutat de Barcelona, les Terres de l’Ebre i les comarques de Lleida.
Per fer les delícies dels visitants, l’espai B-Delicious, coorganitzat amb Incatis, torna a ser l’espai gastronòmic del saló en el qual poden degustar a partir d’un euro fins a 100 receptes i productes típics de 30 regions catalanes i espanyoles, així com el millor de la cuina asiàtica.
Visites personalitzades, més experiències
B-Travel, així mateix, vol ser el millor lloc per inspirar-se a l’hora de triar les pròximes vacances. Per això s’organitzen visites guiades gratuïtes perquè el visitant pugui personalitzar la seva vista en funció de l’oferta que més li interessa. Es tracta de rutes en grup, de 30 minuts de durada, que van a càrrec de guies professionals del Barcelona Guide Bureau.
També hi ha previstes nombroses activitats lúdiques que es concentren a l’escenari B-Travel Experience Area: danses àrabs, exhibicions de ballet de la República Dominicana i de Bollywood, així com xerrades sobre Interrail, entre d’altres. Experiències que també es poden viure als estands, des de viatges de realitat virtual per Catalunya (cabina multisensorial), Castella-la Manxa, la Rioja i la cova d’El Soplao a Cantàbria a sessions teatralitzades del Quixot i degustacions de productes típics de Galícia o Navarra. Per recuperar forces, com a novetat s’habilita el B-Travel Cinema, zona de descans en què es projecten vídeos de viatges.
Un Sant Jordi més viatger
Els 25 anys de trajectòria es remunten a 1992 quan va néixer el Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC), fira que el 2015 va evolucionar a la nova marca B-Travel apostant així per un nou model més orientat al client i que presenta l’oferta des les experiències que es poden viure a la destinació, a més d’estar present durant tot l’any a la xarxa.
Passat un quart de segle, B-Travel coincideix novament, com fa 25 anys, amb Sant Jordi, per la qual cosa s’ha preparat una sessió cultural per celebrar la festa del llibre i de la rosa més viatgera. Diumenge, de 11h a 14h, periodistes i autors de llibres de viatges i guies com Josep M. Palau, Carme Escales, Amèlia López, Francisco Sánchez, Pepo Pau o Francesc Ribes presentaran les seves obres als visitants.
B-Travel professional
En l’àmbit professional, el saló acull conferències i xerrades per analitzar les últimes tendències del sector com el turisme industrial, el Glamping o el turisme sostenible i el la ja tradicional trobada Travel Blogger Meeting amb més de 100 bloggers de viatges. També s’organitzen dues accions empresarials impulsades per Barcelona Activa: el Job Market Place, que reuneix a empreses que busquen nou personal i la sessió de networking Synergys.
Barcelona, 21 d’abril de 2017