B-Travel 2024 confirma la plena recuperació de l’activitat turística

El saló de turisme de Fira de Barcelona, B-Travel, que tanca aquesta tarda les portes després d’un cap de setmana intens, ha posat de manifest que la reactivació de l’activitat turística és un fet. El certamen, que ha comptat al palau 8 del recinte de Montjuïc amb un total 129 expositors, ha despertat l’interès de milers de viatgers que s’han pogut informar o contractar les properes vacances o escapades, en una de les millors edicions dels últims anys.

A poques hores de la clausura, l’organització de B-Travel estima que el saló ha rebut la visita de més de 26.000 persones, superant les xifres del 2023 i contribuint així a la recuperació d’un sector clau per a l’economia del país com és el turístic. Les destinacions de proximitat catalanes, així com comunitats autònomes com Aragó, Andalusia, Cantàbria, Canàries, Galícia, Extremadura, La Rioja o Regió de Múrcia, han estat les més sol·licitades pels visitants, destacant també Bilbao-Bizkaia, novetat d’aquest any.

A nivell internacional, Cearà-Brasil, Cuba, Croàcia, França, Portugal, República Dominicana i Tanzània han estat els grans protagonistes mentre que les 45 agències especialitzades en altres destinacions com Argentina, Brasil, Xile, Estats Units, Grècia, Illes Maldives, Kenya, Madagascar o Vietnam han rebut també moltes visites. Els estands dels operadors de creuers amb la presència de Celebrity Cruises, Crucemundo, Creuers Australis, Hurtigruten, MSC Creuers, Royal Caribbean Cruises, Trasmed-Grimaldi Lines i Unicorn Ponant han despertat així mateix molt interès per part dels visitants.

El president del saló, Martí Sarrate, ha afirmat que “B-Travel segueix creixent i despertant l´interès d´expositors i visitants, consolidant-se com la plataforma comercial de referència sectorial”. Sarrate ha assenyalat, a més, que “l’edició d’aquest any és la constatació que el sector turístic ha estat capaç de recuperar-se plenament, gràcies a la seva aposta per la innovació, la digitalització i la desestacionalització per assolir un turisme de més qualitat”.

Per la seva banda, la directora de l’esdeveniment, Marta Serra, ha comentat en aquesta línia que “B-Travel és també una plataforma en línia que presenta les ofertes i promocions dels expositors del saló durant tot l’any, cosa que posa a l’abast dels visitants la possibilitat de viatjar l’any a gairebé qualsevol lloc del món en tot moment, ajudant així a impulsar el procés de desestacionalització de l’activitat turística”.

Una de les zones més concorregudes ha estat B-Delicious Fest, la proposta enogastronòmica de B-Travel que, sota la producció de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), ha presentat una variada oferta de plats elaborats amb productes de proximitat, servint un total de més de 5.000 degustacions. Així mateix, més de 900 persones han participat a les proves que formaven part de la gimcana del B-Travel Passport amb premis valorats en 5.000 euros i el cicle de documentals del Cine Travel Forum, sota la coordinació del periodista i director de cinema Jordi Llompart, ha comptat amb més de 400 espectadors.

Activitats per a professionals
A més de ser la gran fira turística per al consumidor final, B-Travel també s’està posicionant com a esdeveniment d’interès per als professionals del sector. En aquest sentit, a les activitats per als agents sectorials s’han acreditat més de 1.200 persones, destacant el Job Market Place de Barcelona Activa, en què vuit empreses es van entrevistar amb un centenar de candidats a la recerca d’ocupació; la tercera edició de l’ACAVe Travel Market de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatge Especialitzades (ACAVe); la tercera Trobada de Turisme Universal i Accessible; l’anunci dels noms dels deu municipis aspirants a ser Capital del Turisme Rural 2024 i les jornades professionals de B-Industrial.

La propera edició de B-Travel tindrà lloc del 28 al 30 de març de 2025.