B-Travel 2018 presentarà a viatgers i professionals les millors experiències turístiques

El palau 8 del recinte de Montjuïc acollirà, del 20 al 22 d’abril, una nova edició de B-Travel, el saló líder especialitzat en turisme d’experiències, que reunirà les millors propostes de viatges i escapades que ofereixen les comunitats autònomes i una important representació de països i regions del món. Un dels principals atractius d’aquesta convocatòria serà la seva aposta per una major presència d’activitats per als professionals del sector, enfocades a la innovació, així com la gastronomia amb la presència destacada de Lleó, nomenada Ciutat Espanyola de la Gastronomia 2018. 

Organitzat per Fira de Barcelona, B-Travel presentarà les experiències viatgeres de les destinacions nacionals i internacionals, així com d’agències de viatges, hotels, navilieres especialitzades en creuers, establiments de turisme rural, companyies de transport i empreses de productes i serveis turístics. Una de les novetats d’aquesta edició serà el major enfocament professional del certamen, que preveu diferents iniciatives per donar a conèixer les innovacions tecnològiques aplicades al sector turístic, així com també les últimes tendències en rutes i experiències viatgeres.
Un altre dels atractius serà la gastronomia. Un any més s’habilitarà la zona B-Delicious on es poden fer degustacions a partir d’un euro del millor de la cuina espanyola i internacional. Entre d’altres destinacions enogastronòmics, destacarà en aquesta convocatòria la participació de Lleó, designada Capital Espanyola de la Gastronomia de 2018, que donarà a conèixer la rica varietat de la seva cuina amb degustacions d’embotits com la cecina, el botillo del Bierzo o el lletó.
A més de l’espai gastronòmic, l’oferta turística del saló es vertebrarà en sis àrees en funció de l’experiència que el visitant vol viure durant el seu viatge: B-Happy (viatges en família, creuers i wellness), B-Culture (viatges relacionats amb el art, la història i la cultura), B-Special (turisme de compres i nou luxe, etc.), B-Adventure (turisme esportiu i d’aventura), B-industrial (rutes de zones amb ampli llegat històric industrial) i B -Delicious (rutes enogastronòmiques). B-Travel comptarà també amb un escenari central on tindran lloc espectacles, actuacions i exhibicions de danses i tradicions del món, així com diferents xerrades sobre consells de viatges i noves rutes i experiències viatgeres.
La directora del saló, Marta Serra, ha afirmat que “B-Travel s’ha convertit en una de les millors plataformes per trobar les millors experiències viatgeres amb ofertes i promocions especials. El 78% dels visitants de la passada edició va assegurar que decideix les seves vacances a la sala i el 76% es va mostrar satisfet de la seva visita, el que fa que seguim apostant pel nou model de fira, que vam posar en marxa fa quatre anys, per transformar el tradicional Saló Internacional del Turisme a un certamen més dinàmic, innovador i enfocat a les experiències per atraure nous públics”. En aquest sentit, Serra ha assenyalat que el 62% dels visitants de B-Travel tenen entre 18 i 40 anys.
Barcelona, 22 de gener de 2018