Avui obre portes Smart City Expo Latam centrat en la reactivació de l’Amèrica Llatina a través de les ciutats

Des d’avui i fins dijous, la ciutat de Mérida (Mèxic) acull una nova edició d’Smart City Expo Latam Congress (SCELC), el principal esdeveniment sobre innovació urbana d’Amèrica Llatina. Amb l’objectiu de contribuir a la recuperació econòmica del continent a través de la tecnologia i la innovació, la sisena edició de SCELC comptarà amb la participació de 300 municipis, 300 ponents i més de 200 empreses i institucions.

Sota el lema ‘Repensar, Reactivar, Reconstruir’, l’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona i amb el govern de l’estat de Yucatán com a amfitrió, té lloc al Centro Internacional de Congresos de Yucatán de Mérida i s’estructura al voltant de set blocs temàtics: Salut Pública i Resiliència; Transformació Digital i Reconstrucció Econòmica; Canvi Climàtic i Energia; Educació i Cultura; Benestar i Innovació Social; Mobilitat i Urbanisme Sostenible; i Cicle de l’Aigua.

El director de negoci internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, ha destacat que “SCELC vol contribuir al moment de canvi que viu l’Amèrica Llatina i les seves ciutats a través del coneixement que hem adquirit liderant aquest nou model al llarg de 10 edicions de Smart City Expo World Congress”.

D’entre els 300 experts que participaran a l’esdeveniment, destaquen noms com Mariana Alegre, directora de Lima Cómo Vamos (Perú); Rodrigo Baggio, fundador i president del Center for Digital Inclusion (Brasil); Carlos Moreno, director científic i professor a la Universitat de la Sorbona (France); Vinícius Farah, secretari de desenvolupament econòmic, energia i relacions internacionals de l’Estat de Rio de Janeiro (Brasil); Rodrigo Pimentel, cap del gabinet de de la Secretaria Verda i Medi Ambient de Sao Paolo (Brasil); Natalia Olson-Urtecho, cofundadora de The Disruptive Factory & Honest Impact Fund (EUA); i Mauricio Vila Dosal, governador de l’Estat de Yucatán (Mèxic) que aportaran idees, compartiran coneixements i buscaran solucions als grans desafiaments de les ciutats per millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

Smart City Expo Latam Congress també comptarà amb una àrea expositiva amb presència de 200 empreses i institucions nacionals i internacionals, com ara Clear Channel, Isdi, Mastercard, Cide, ONU-Habitat, la Secretaria de Desenvolupament Agrari, Territorial i Urbà del Govern de Mèxic i diversos ministeris i municipis de la regió del Yucatán.

Projectes amb segell smart
El dia 6 d’octubre tindrà lloc l’entrega dels Latam Smart City Awards que premiaran els millors projectes de transformació de ciutats d’Amèrica Llatina en 5 categories: Ciutat Latam, Transformació Digital, Desenvolupament Sostenible i Mobilitat, Societat Equitativa i Col·laborativa i Reactivació Socioeconòmica.

Smart City Expo Latam Congress se celebrarà en format presencial fins el dijous 7 d’octubre. A partir de l’11 i fins el 14 d’octubre continuarà el programa en format virtual, a través d’una plataforma digital, la qual permetrà la interacció entre visitants i congressistes, fer networking i formar part del marketplace.

SCES forma part de l’estratègia d’internacionalització d’Smart City Expo World Congress, la cimera líder mundial sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona que celebrarà la seva 11a edició del 16 al 18 de novembre de 2021. Altres esdeveniments organitzats en el marc d’aquesta aposta són Atlanta (EUA), Buenos Aires (Argentina), Doha (Qatar), Curitiba (Brasil) i Kyoto (Japó), entre d’altres.

Barcelona, 5 d’octubre de 2021
Albert Sas
932332378
asas@firabarcelona.com