Automobile Barcelona presenta a les marques l’edició del seu centenari

Automobile Barcelona, ​​el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona, ​​ha iniciat oficialment la preparació de la seva edició més especial, la del seu centenari, que tindrà lloc de l’11 al 19 de maig de 2019 a al recinte de Montjuïc. El certamen, el primer a Espanya a complir 100 anys comptarà de nou amb el suport de les principals associacions del sector.
El president del saló, Enrique Lacalle ha declarat que “avui vam arrencar l’edició més important de la història del saló i una fita no només per a la indústria automobilística sinó per al sector firal a Espanya. Automobile Barcelona és el primer saló a complir 100 anys i això el converteix en un esdeveniment que va més enllà del propi sector. El saló serà una cita històrica i una gran celebració per a la indústria, professionals, aficionats, públic en general i tots els amants del món motor “.
Així, en la seva pròxima edició, Automobile Barcelona, ​​amb una nova imatge i logotip commemoratiu, a més de proposar un ampli recorregut per la història del saló i de l’automoció a Espanya, se centrarà en el paper transformador de la tecnologia en el futur d’aquesta indústria i com la connectivitat i l’internet de les coses estan modelant els nous vehicles i el mateix concepte de mobilitat, així com el seu encaix en la societat donant resposta a les necessitats de les noves ciutats i generacions. Tot això sense oblidar el protagonista principal de la indústria, el cotxe, per mostrar als visitants els últims models de les principals marques.
Enrique Lacalle, i l’equip del saló, ha presentat les línies mestres de l’edició centenària de Automobile Barcelona als presidents de les marques i als representants de les principals associacions del sector a Espanya, Anfac i Aniacam.
“Les marques han rebut molt favorablement els plans que tenim per a una edició tan important com aquesta“, ha declarat Enrique Lacalle i ha continuat assegurant que “el proper mes de maig Barcelona es convertirà en la capital mundial de l’automoció, el lloc on aquesta indústria mostrarà la seva potència i les marques presentaran les seves últimes tecnologies, on els visitants podran fer un recorregut per la història i gaudir en família no només dels millors models i els cotxes més moderns sinó que podran experimentar innovacions de present i de futur “.
Reconeixement governamental
La importància estratègica del saló per a la indústria de l’automoció a Espanya juntament amb el seu paper com a plataforma d’innovació en el sector i aparador internacional per a les marques automobilístiques, ha suposat que el Congrés dels Diputats hagi declarat el certamen com a esdeveniment d’excepcional interès públic . A petició del Saló i Anfac, que presideix José Vicente dels Mossos, aquest reconeixement suposarà beneficis específics per a les empreses que col·laborin en la promoció i celebració de l’esdeveniment.
1919-2019
Tot i que el 1913 ja es va celebrar als jardins del Turó Park una petita mostra de cotxes, el primer Saló de l’Automòbil de Barcelona data de 1919 i va tenir lloc al Palau de les Belles Arts del Parc de la Ciutadella on es van exposar els vehicles de marques com Hispano Suiza, Tallers Hereter, Elizalde, Amèrica i Abadal-Buick, entre d’altres. No va ser fins a 1927, amb motiu de la seva sisena edició, que el saló es va traslladar a Montjuïc, en concret als palaus Alfons XIII i Victòria Eugènia. Des de llavors el certamen s’ha celebrat regularment en aquest emblemàtic recinte amb l’única interrupció del llarg parèntesi ocasionat per la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial que va provocar que la vuitena edició del saló no se celebrés fins a 1966.
Organitzat per Fira de Barcelona, ​​Automobile Barcelona, ​​l’únic saló d’Espanya sobre automoció que compta amb el reconeixement internacional de la OICA i celebrarà la seva 40a edició de l’11 al 19 de maig de 2019 a al recinte de Montjuïc. Al llarg dels propers mesos, el saló desgranarà els diferents continguts que s’estan preparant de manera especial amb motiu del centenari.

Barcelona, 11 de julio de 2018