ASOFAP i Fira organitzen el proper novembre a Madrid el primer Fòrum Piscina & Wellness

L’Associació Espanyola de Professionals del Sector Piscina (ASOFAP) i Fira de Barcelona organitzaran els propers 3 i 4 de novembre a Madrid el primer Fòrum Piscina & Wellness, un esdeveniment que inclou sessions plenàries, conferències, taules rodones, tallers i espais de networking on s’abordarà el més nou en innovació, solucions i aplicacions, així com les tendències que mouen el mercat en els àmbits de la piscina residencial i pública -incloent-hi les instal·lacions aquàtiques recreatives i esportives-, a més de l’especialitat en auge del wellness i spa.
Es preveu la participació com a ponents de més d’una vintena d’experts de referència nacional que debatran sobre continguts d’interès per als diferents agents de la cadena de valor del sector piscina (fabricants, distribuïdors, instal·ladors i punt de venda), a més d’arquitectes, enginyers, dissenyadors, constructors, gestors de piscines públiques i instal·lacions esportives, d’establiments hotelers i càmpings, operadors turístics, dissenyadors de parcs aquàtics, professionals de centres wellness i spa, propietaris de gimnasos, entre d’altres perfils.
Segons el president de ASOFAP, Pedro Arrebola, “amb aquest fòrum donem resposta a una manifesta necessitat formativa en l’àmbit de la piscina i el wellness, possibilitant l’intercanvi d’informació i l’actualització de coneixement en diferents àrees tècniques, gerencials i de vendes a tots els actors del mercat, incloent també a professionals de sectors de demanda dels nostres productes i solucions”.
El programa del primer Fòrum Piscina & Wellness posarà el focus en el coneixement del consumidor i en l’adaptació del sector piscina per respondre a noves necessitats i expectatives basades en la recerca d’experiències i en què el benestar cobra major importància. Així mateix, es parlarà de tendències en disseny i decoració de piscines i espais exteriors, de l’automatització i control de les instal·lacions. En piscina pública, s’abordarà la gestió eficient de les instal·lacions, així com del seu manteniment, i de qüestions de seguretat i normatives aplicables. L’oci aquàtic tindrà protagonisme en les sessions relacionades amb instal·lacions en establiments turístics i en la tematització de piscines. Finalment, en l’eix dedicat al wellness es tractaran conceptes com la sostenibilitat i la “salut connectada, entre d’altres.
El Fòrum Piscina & Wellness es celebrarà de forma biennal i itinerant, alternant-se amb el saló Piscina & Wellness Barcelona, la cita de referència de la indústria de la piscina i el wellness a Espanya i una de les més importants d’Europa en la seva especialitat que organitza Fira de Barcelona i la pròxima edició està prevista entre el 17 i el 20 octubre 2017.
Amb aquesta iniciativa, els anys parells en què no se celebra el saló Piscina & Wellness Barcelona, el sector comptarà amb una excel·lent plataforma formativa on plantejar i debatre tendències i qüestions d’actualitat. Per al president del saló Piscina & Wellness Barcelona i president executiu de Fluidra, Eloi Planes: “organitzant al costat de ASOFAP aquest primer Fòrum volem continuar promovent, més enllà dels dies de la fira, el coneixement i la formació com a claus perquè les empreses del nostre sector augmentin les seves oportunitats de negoci “.
El Fòrum Piscina & Wellness, se celebrarà a l’Hotel NH Vendes de Madrid. A més de les diferents sessions formatives i la participació en espais relacionals amb ponents i altres professionals, l’esdeveniment inclou els dinars i un sopar de gala per als assistents.
Sobre ASOFAP
L’Associació Espanyola de Professionals del Sector Piscina (ASOFAP) és l’entitat que integra i representa a tota la cadena de valor del sector (fabricants, distribuïdors, industrials-professionals de la piscina i mantenidors) Entre els seus objectius hi ha la major professionalització i internacionalització del sector a través de mesures formatives i acords transfronterers, l’aprovació de normatives que regulen el sector; la lluita contra l’intrusisme professional i la representació del sector davant les diferents administracions i la societat.
Sobre Fira de Barcelona
Fira de Barcelona és una de les organitzacions firals més importants d’Europa i líder en el mercat espanyol, sobretot en certàmens industrials i professionals. Té una cartera de més de 80 salons i congressos de periodicitat diversa amb 30.000 empreses directes i representades, i rep més de 2 milions de visitants anuals de més de 200 països.
Cada dos anys, Fira de Barcelona organitza el saló Piscina & Wellness Barcelona, un esdeveniment que en la seva passada edició celebrada el 2015 va reunir 287 expositors directes (un 13% més que el 2013), de 26 països, i 450 empreses representades. Van visitar la fira un total de 12.225 professionals, un 12,6% més que l’anterior convocatòria. Es tracta d’un dels salons internacionals més importants del sector, atès que Espanya és el segon país d’Europa i el quart del món amb més piscines d’ús privat. Piscina & Wellness Barcelona permet, així mateix, contactar amb representants d’establiments hotelers i altres perfils professionals, aprofitant les connexions del món de la piscina i el wellness amb sectors com el turisme, la salut, el lleure, el benestar i l’esport. Per a l’edició de 2017, el saló Piscina & Wellness Barcelona preveu créixer un 10% tant en oferta d’expositors, com en nombre de visitants d’acord amb la reactivació del mercat i la millora de les perspectives econòmiques i d’augment del consum.
El sector de la piscina a Espanya està format per 2.500 empreses que donen feina a 64.000 persones directament i indirectament. El volum de facturació en 2015 va arribar al mercat nacional els 950 milions d’euros, segons dades d’ASOFAP.
Barcelona, juny de 2016