Ampliació del centre d’acollida de persones en situació vulnerable al recinte de Montjuïc

El centre d’acollida per a persones en situació vulnerable ubicat al Palau núm.7 de recinte de Montjuïc s’ha ampliat aquest dimecres amb la posada en funcionament de 225 noves places que se sumen a les que ja es van obrir la setmana passada arran de les mesures de confinament decretades. D’aquesta manera, es duplica la capacitat d’aquest espai temporal habilitat en les instal·lacions que Fira de Barcelona ha posat a disposició de l’Ajuntament de la ciutat.

S’han instal·lat llits i zones de serveis, dutxes, menjador, descans i activitats amb l’objectiu de garantir alimentació, seguretat i higiene a totes les persones acollides, complint els protocols i recomanacions de les autoritats sanitàries. Així, aquest centre d’acollida compta ja amb 450 places, que poden ser ampliades fins a un miler si la situació ho requereix, en un espai de 6.000 m2.

Aquesta ampliació ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la seva àrea de Drets Socials, la Unitat Militar d’Emergències (UME), l’Exèrcit de Terra, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana i Fira de Barcelona, ​​que han participat en el muntatge i instal·lació. En aquest cas el dispositiu està gestionat per la Fundació Salut i Comunitat.

En els darrers dies Fira de Barcelona ha posat en marxa diverses iniciatives per contribuir a pal·liar els efectes de la pandèmia. D’aquesta manera, a més de la cessió d’aquest palau al recinte de Montjuïc per habilitar el centre d’acollida, la institució firal també està col·laborant amb el Departament de Salut de la Generalitat en el muntatge d’un hospital temporal al recinte de Gran Via. Així mateix, la cuina central d’aquest recinte elabora més de 17.000 menús que s’estan distribuint en hospitals i residències i la institució ha donat dues tones de menjar a menjadors socials en col·laboració amb l’ONG Nutrició Sense Fronteres.

Barcelona 3 d’abril de 2020