Alimentaria 2014 canvia de dates

La propera edició d’Alimentaria tindrà lloc del 31 de març al 3 d’abril al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, una setmana després de l’inicialment previst per no coincidir amb la celebració del Prowein de Dusseldorf, directe competidor d’Intervin, un dels salons més importants que integren Alimentaria.

La decisió de posposar les dates d’Alimentaria 2014, que segons el programat havia de celebrar-se del 24 al 27 de març, s’ha pres per facilitar la presència a Intervin dels principals compradors, importadors i operadors internacionals del sector vitivinícola, que d’aquesta forma es veurà beneficiat, així com el conjunt de sectors que componen Alimentaria.

Intervin, saló dedicat als vins i espirituosos, és el de major dimensió d’Alimentaria, amb més de 16.000m2 de superfície neta. A més de comptar amb una important participació de la indústria vitivinícola espanyola, de les seves principals associacions, Denominacions d’Origen i Consells Reguladors, s’ha situat progressivament en primera línia dels esdeveniments sectorials de l’àmbit internacional.

“A Intervin acudeixen cellers i compradors de tot el món, per la qual cosa el seu solapament amb altres cites internacionals perjudicaria al sector, al qual en definitiva pretén servir el saló”, afirma J. Antoni Valls, director d’Alimentaria i director general d’Alimentaria Exhibitions.

Motor econòmic
Intervin representa els interessos d’un sector clau per a la indústria alimentària i l’economia espanyoles. Amb més de 40 milions d’hectolitres l’any i 90 Denominacions d’Origen Protegides, Espanya és el segon productor mundial de vi, per davant d’Itàlia i per darrere de França, segons dades de l’ICEX. El 59% de la producció mundial de vi correspon a Europa, del qual un 12,9 % es genera a Espanya.

Malgrat la contracció del mercat intern, les exportacions de vi espanyol tant cap als països de la UE com a la resta del món van en augment. Les vendes espanyoles de vi es van disparar un 26,3% el 2011, fins a aconseguir els 2.230,9 milions de litres, segons l’Observatorio Español del Mercado del Vino. Els tres primers països importadors de vi espanyol quant a volum continuen sent França, Alemanya i Portugal, encara que destaca la rellevant pujada de les compres per part de Xina i Rússia. Quant a valor, es mantenen com a principals compradors Alemanya, Regne Unit i Estats Units.

Alimentaria Exhibitions és una societat de Fira de Barcelona referent en l’organització d’esdeveniments firals en l’àmbit de l’alimentació entre els quals a més d’Alimentaria figuren, Bta. -Barcelona tecnologies de l’alimentació-, Seafood Barcelona,  Alimentaria&Horexpo Lisboa, Alimentaria Mèxic, a Mèxic; i a partir de setembre de 2013, Alimentaria Brasil, a Sao Paulo.

Barcelona, 30 d’abril de 2013