Ajuntament i Fira de Barcelona acorden remodelar el Palau Victòria Eugènia i destinar-ne una part a usos expositius

El Palau Victòria Eugènia, obra de Josep Puig i Cadafalch i construït entre 1918 i 1923 amb vista a la celebració de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929, mudarà la pell i es recuperarà per a ús cultural. L’Ajuntament i Fira de Barcelona han arribat a un acord per remodelar aquest espai, que estava cedit per a usos firals fins el 2025. Un acord que permet a la ciutat guanyar una superfície de 6.350 m2 que es destinarà a usos expositius mentre la resta del Palau està previst que mantingui la seva funció firal.
Gràcies a aquesta decisió, el Palau Victòria Eugènia acollirà grans exposicions i permetrà que la ciutat tingui una major presència en els circuits internacionals de grans esdeveniments expositius. Barcelona disposa d’una bona xarxa de museus, però la seva capacitat per combinar les tasques pròpies del seu programa d’activitats i la capacitat per acollir -i opcionalment produir- grans exposicions és limitada. Aquest nou gran espai destinat a exposicions estarà dividit en dues sales, tot i que tindrà la polivalència suficient per acceptar divisions internes que les multipliquin o apleguin.
El mes de setembre, l’Ajuntament i Fira de Barcelona signaran un conveni mitjançant el qual s’establirà la cessió i l’ús compartit dels espais. L’Institut de Cultura transferirà 2’5M€ a la Fira, els quals es destinaran a les obres d’adequació del recinte. La vigència d’aquest conveni serà de 4 anys i es podrà prorrogar 4 anys més.