Vuit envasos espanyols, entre els millors del món als WorldStar Awards 2022

Vuit empreses espanyoles han guanyat un premi WorldStar Awards 2022, el concurs d’envàs i embalatge més important del món que organitza la World Packaging Organisation (WPO) i al qual concorren productes guardonats prèviament en certàmens nacionals o continentals reconeguts per aquesta entitat com és el cas dels Premis Líderpack de Graphispack Asociación i el saló Hispack de Fira de Barcelona. En aquesta 54ena edició dels WorldStar Awards han competit 440 envasos de 37 països, una xifra rècord que suposa un 30% més de participació que el 2020.

Els treballs espanyols premiats són: Packplek Exclusive, un ecopackaging creatiu de fusta plegable de l’empresa Artesania Cervera; l’embalatge de cartró d’Estrella Damm amb cantonades arrodonides de Graphic Packaging International Spain; l‘ampolla Naturis de Lidl, feta amb plàstic 100% reciclat i reciclable; els mini-rodets amb pintura integrada per testejar colors de Bruguer; una safata de cartró PaperSeal® Trays per a aliments amb recobriment plàstic d’alta barrera fàcilment reciclable de Graphic Packaging International Spain; un luxós envàs de cartró, obra de Durero Packaging, que s’obre com un clavell per contenir l’ampolla de vidre de vinagre balsàmic de Bodegas Toro Albalá; l’sleeve imprès d’IPE Industria Gráfica per a l’ampolla d’albariño “Navegando Al Alba” de Bodegas Martín Códax que afegeix un efecte tàctil simulant una xarxa de pesca; i el packaging de productes per a la cura dels cabells Redken (L’Oreal) reciclable i compost per un 94% de plàstic reciclat, fabricat segons criteris d´economia circular per Enplast.

Els cinc primers envasos han accedit als WorldStar Awards després d’haver guanyat prèviament els Premis Líderpack 2021, l’únic certamen espanyol admès per la World Packaging Organisation. Els altres tres representants espanyols han participat després d’aconseguir un guardó en altres concursos internacionals reconeguts per l’entitat com és el cas dels Premis FINAT de l’Associació Europea de la Indústria de l’etiquetatge autoadhesiu; els European Carton Excellence Awards que convoca l’Associació Europea de Fabricants de Cartró (ECMA) i els Sustainability Awards de Packaging Europe.

En aquesta edició dels WorldStar Awards s’han concedit 240 guardons als apartats de begudes; alimentació; salut i bellesa; medicina i farmàcia; llar; electrònica; packaging de luxe; etiquetatge i decoració d’envasos; materials de packaging i components; punt de venda; logística i altres. El jurat, format per 36 representants d’associacions de packaging de tot el món, decideix si un treball és mereixedor d’un WorldStar en comparació amb altres envasos de la mateixa categoria.

El país que ha obtingut més premis WorldStar ha estat Alemanya (28) seguit d’Austràlia i Nova Zelanda (ANZ) –que s’han presentat de manera conjunta– (27), el Japó (23) i la Xina (15). El packaging espanyol, amb vuit trofeus, s’ha col·locat desè al rànquing de distincions.

El secretari general de Graphispack Associació, Ignasi Cusí –qui va participar a les dues reunions virtuals del jurat–, ha destacat “l’elevada participació i el nivell d’innovació de les propostes presentades amb focus en la sostenibilitat i la millora de l’experiència d’ús per fer la vida més fàcil a les persones gràcies al packaging”.

Per la seva banda, el director d’Hispack, Xavier Pascual, s’ha congratulat pels bons resultats del packaging espanyol en aquesta competició mundial que demostren novament “la qualitat, creativitat i innovació de la indústria de l’envàs i embalatge del nostre país per solucionar els reptes continus. que presenten tota mena de sectors per aconseguir nous productes”.

El lliurament de trofeus tindrà lloc a Milà (Itàlia) el 4 de maig de 2022 en el marc de la fira Ipack-Ima on també es donaran a conèixer els guanyadors a les categories especials: millor packaging sostenible; millor packaging per evitar el malbaratament alimentari; millor màrqueting en packaging; i premi del president del jurat.

Barcelona, ​​17 de desembre de 2021

Més informació i fotografies dels treballs espanyols aquí

Maria Dolores Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com