Seafood Expo Global / Seafood Processing Global suposarà un impacte de més de 100 milions d’euros per a Barcelona

Diversified Communications, organitzador de Seafood Expo Global / Seafood Processing Global, ha presentat aquest matí a Barcelona la seva 29a edició. L’esdeveniment de tres dies, que se celebrarà per primera vegada a la capital catalana de l’27 a el 29 d’abril de 2021, portarà la indústria mundial de productes de la mar a Barcelona, deixant un impacte econòmic estimat de més de 100 milions d’euros en la ciutat si es considera l’efecte positiu sobre el sector hoteler, la restauració, el transport, la generació de llocs de treball, les compres i altres activitats.

Després de 28 anys amb seu a la Brussels Expo, a Bèlgica, el major saló de el món de productes de la mar es trasllada  al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​on reunirà més de 29.000 professionals procedents de 155 països i més de 2.000 companyies de 89 països. Any rere any, el saló bat rècords en termes de superfície ocupada, i en l’edició de 2019, va assolir 40.625 m2 d’espai expositiu.

El principal valor del certamen és el seu posicionament estratègic global. Seafood Expo Global / Seafood Processing Global és el major esdeveniment internacional per a la indústria dels productes de la mar i abasta tots els aspectes de la cadena de subministrament.

“L’oportunitat de acollir un esdeveniment global de la mida de Seafood Expo Global / Seafood Processing Global beneficiarà als negocis a la ciutat. L’esdeveniment tindrà un efecte positiu en l’economia local durant tres dies, en què Barcelona es convertirà en el hub de la indústria dels productes de la mar a nivell global “, ha afirmat avui Liz Plizga, vicepresidenta de el Grup Diversified Communications. “La celebració de l’esdeveniment a Barcelona atraurà també l’atenció de la indústria a nivell nacional. Els expositors espanyols tindran l’oportunitat de reunir-se amb compradors internacionals que busquen els seus productes. L’esdeveniment és una part essencial de qualsevol negoci de productes de la mar que busca expandir-se globalment “, ha afegit.


Bones expectatives per a l’edició 2021 a Barcelona

La decisió de traslladar-se a Barcelona és el resultat d’un exhaustiu estudi de mercat basat en les opinions d’expositors i assistents al llarg dels anys i l’anàlisi de les principals destinacions d’Europa. “Hem triat Barcelona sobre la base de la importància i el potencial de la ciutat com a destinació internacional per a esdeveniments, la seva important oferta hotelera i pel modern i innovador recinte de Fira de Barcelona. Tots aquests factors ens ofereixen un gran potencial de creixement a llarg termini. A més, Barcelona és una capital gastronòmica mundial, el major hub de productes de la mar d’Europa i destaca per la seva relació històrica amb els productes de la mar i la indústria pesquera “, ha explicat Plizga.

“El saló ha anat creixent any rere any i, amb el trasllat per primer cop del nostre esdeveniment global a una altra ciutat després de 28 anys, esperem poder incrementar la participació tant d’expositors com de visitants en la seva arribada a Barcelona”, ha comentat Plizga . “Els clients ja ens han començat a traslladar el seu entusiasme amb el trasllat i moltes companyies ens han confirmat el seu interès a participar en l’edició de 2021”, ha assegurat.

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, ​​Constantí Serrallonga, ha subratllat que “estem molt satisfets d’acollir el major esdeveniment mundial sobre productes de la mar, que potencia el posicionament de Barcelona i Fira com a destinació d’esdeveniments internacionals de referència”. En aquest sentit, ha destacat que l’arribada d’aquest nou saló “enfortirà també el paper de la ciutat i la institució al voltant de la indústria de l’alimentació, sumant-se a altres grans esdeveniments de el sector que ja organitzem, com Alimentària, Hostelco o el Fòrum Gastronòmic”.

El major esdeveniment global de productes de la mar

Seafood Expo Global / Seafood Processing Global Barcelona es presenta amb una clara vocació internacional davant la previsió de reunir expositors procedents de 89 països i l’arribada de professionals de prop de 155 països. Gairebé el 79% dels països del món seran presents al certamen que, a més, albergarà pavellons amb representació de 74 nacions i regions tant nacionals com internacionals.

Proveïdors i compradors arribaran per atendre tres dies intens de negocis, de networking, de recerca de nous productes i d’actualització de coneixements sobre les darreres tendències de mercat. El saló atraurà venedors i compradors de productes de la mar, procedents de la gran distribució, supermercats, hipermercats, traders, importadors, distribuïdors i majoristes, i del canal Horeca. Entre ells, més de 510 són compradors d’alts volums de la gran distribució i el canal Horeca que formen part de el Programa de Compradors Clau convidats pel saló.

Les més de 2.000 companyies expositores de 155 països presentaran les últimes novetats no només en productes de la mar, sinó també en maquinària i serveis per a la indústria dels productes de la mar. D’una banda, Seafood Expo Global aplegarà proveïdors d’arreu el món que donaran a conèixer els seus darrers productes de la mar: frescos, congelats, enllaunats, de valor afegit, processats i envasats. D’altra banda, Seafood Processing Global oferirà als visitants tots els aspectes necessaris per al processament de marisc, incloent-hi materials i equips d’embalatge, equips i subministraments de refrigeració i congelació, equips de processament primari, equips de processament secundari, higiene serveis de control i sanejament i garantia de qualitat, entre d’altres.

Per a més informació sobre la nova ubicació de l’esdeveniment en 2021, visitar https://www.seafoodexpo.com/global/2021-Barcelona

Sobre Diversified Communications

Diversified Communications és un grup de comunicació internacional amb una cartera de conferències, esdeveniments, comunitats online i mitjans de comunicació impresos i digitals. Com organitzadors de productes líders dels seus mercats, Diversified Communications connecta, educa i enforteix comunitats de negocis en més de 15 sectors industrials entre els quals figuren: alimentació i begudes, salut, natural i orgànic, gestió empresarial i tecnologia. La cartera global d’esdeveniments i publicacions sobre productes de la mar inclou Seafood Expo North America / Seafood Processing North America, Seafood Expo Global / Seafood Processing Global, Seafood Expo Àsia i SeafoodSource.com. Fundada el 1949, amb seu a Portland (EUA) i amb oficines per tot el món, Diversified Communications és una empresa privada familiar de tercera generació. Per obtenir més informació, visiteu: www.divcom.com


Sobre Fira de Barcelona

Fira de Barcelona és l’organització firal líder al mercat espanyol i una de les més importants d’Europa, especialment en salons professionals i industrials. En els seus recintes de Gran Via i Montjuïc es celebren cada any al voltant de 150 salons, congressos i esdeveniments corporatius, que apleguen més de 30.000 empreses directes i representades i reben 2,5 milions de visitants de 200 països i territoris. Hi figuren certàmens de referència com el Mobile World Congress, Alimentaria o Smart City Expo World Congress, entre molts altres. Fira desenvolupa també una creixent activitat a l’exterior amb la coorganització de salons sobretot de Llatinoamèrica i Àsia, així com assessoria sobre gestió firal.

Barcelona, ​​14 de novembre de 2019

Contacte amb els mitjans:

Christine Pedersen
Màrqueting Director Diversified Communications
cpedersen@divcom.com
Tel: + 207-842-5488

Contacte amb els mitjans a Espanya:

LLYC
Laia Jardí / Mireia González
ljardi@llorenteycuenca.com / mgonzalez@llorenteycuenca.com
Tel: +34 660.201.020