L’espai B-Delicious Fest de B-Travel 2024 oferirà plats de productes de proximitat

Els productes de proximitat i la gastronomia sostenible seran els grans protagonistes de B-Delicious Fest, l’àrea enogastronòmica de B-Travel, el saló de turisme de Fira de Barcelona, que tindrà lloc el març de l’any que ve al recinte de Montjuïc. Per fer-ho possible, el saló i l’Associació de Gastronomia i Turisme han arribat a un acord de col·laboració pel qual aquesta entitat gestionarà i durà a terme la producció d’aquest espai, un dels grans atractius de l’esdeveniment.

Donar a conèixer la rica i variada oferta gastronòmica de quilòmetre zero a tots els visitants i dinamitzar la cuina de proximitat i el turisme sostenible és el principal objectiu de l’aliança establerta entre el saló de Fira de Barcelona i l’AGT.

Així, el B-Delicious Fest de l’any que ve comptarà amb una vintena d’estands on es podran tastar productes autòctons que han rebut la distinció de Denominació d’Origen Protegida (DOP) i la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) com, per exemple, l’Arròs del Delta de l’Ebre, l’Avellana de Reus o el Calçot de Valls, entre d’altres. L’espai disposarà, a més, d’un escenari principal on hi haurà actuacions musicals i l’Aula de Cuina on es duran a terme degustacions guiades i showcookings.

La directora de B-Travel, Marta Serra, afirma que “l’any vinent volem recuperar l’essència de l’slow food i potenciar la gastronomia més propera i d’alta qualitat que tenim al nostre entorn com a actiu estratègic per als viatgers”.

Per la seva banda, Òscar Teruelo, president d’AGT, assenyala que “la participació a B-Delicious Fest significa refermar la nostra aposta estratègica, que situa en el centre del turisme sostenible a la gastronomia arrelada al territori i les persones, la seva identitat i la seva cultura”.

L´Associació de Gastronomia i Turisme té una dilatada experiència en l’organització de fires i mostres gastronòmiques com, per exemple, Terra i Gust · La festa de l’Alimentació Sostenible de Barcelona, amb motiu de les festes de la Mercè; GastroGavà, en el marc de la Fira d’Espàrrecs d’aquesta població del Baix Llobregat, o el Village de L’Hospitalet, Experience durant la celebració del Mobile World Congress Barcelona al recinte de Gran Via.

B-Delicious Fest forma part dels continguts de B-Travel, saló que està preparant una edició que tindrà lloc del 15 al 17 de març i comptarà, novament, amb una àmplia oferta de destinacions locals, nacionals i internacionals per al públic final. A la seva última edició, va tenir prop de 120 expositors en representació de 500 empreses turístiques.